El PP, el PSOE i Compromís pacten les fitxes del nou Mestalla

Vox presenta una moció urgent "per a revocar drets urbanístics al València i protegir l'interés general"

Imatge virtual del nou estadi del València
Imatge virtual del nou estadi del València

El PSOE i Compromís, amb el vot favorable del Partit Popular i l'oposició de Vox, han aprovat, en la comissió d'urbanisme d'este dimecres, una moció conjunta per a desbloquejar les fitxes del nou Mestalla.

Després de la concessió de la llicència d'obres condicionada atorgada al València divendres passat, el PSOE i Compromís han presentat una moció amb els mateixos requisits amb l'afegit del poliesportiu de Benicalap, que el València es va comprometre a construir per a la ciutat.

Es tracta d'una mesura per a exigir una auditoria externa que valore el cost de les obres i retirar els avantatges urbanístics de les parceles de l'avinguda d'Aragó, recollits en l'ATE, en cas que el València no acabe el nou estadi d'ací a trenta mesos.

Amb el suport del PP, la moció s'aprovarà en el ple de l'Ajuntament de dimarts que ve, abans de la data clau del 3 d'agost, quan caducaven les fitxes que obligaven el club a pagar el poliesportiu o l'enderrocament de l'actual Mestalla.

Moció urgent de Vox

Una vegada conegut l'acord, Vox ha presentat una moció urgent per a "revocar drets urbanístics al València i protegir l'interés general de València". Es proposa, a més d'una auditoria externa, la derogació de l'ATE, la modificació del PGOU, la resolució de convenis per incompliment, la suspensió del planejament vigent i l'avocació de competències en el ple.

El portaveu del grup municipal, Juanma Badenas, ha destacat la importància d'estes mesures per a garantir que l'accionista majoritari del València, Peter Lim, complisca amb les seues obligacions i es respecte l'interés general de la ciutat.

També et pot interessar

stats