Rafa Mir queda en llibertat amb mesures cautelars

Abans d'entrar als jutjats el seu advocat ha assegurat que les relacions van ser consentides

Rafa Mir i Pablo Jara queden en llibertat com investigats i amb mesures cautelars
Rafa Mir i Pablo Jara queden en llibertat com a investigats i amb mesures cautelars / Agència Efe
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de setembre 2024 - 08:59 Actualitzat: 05 de setembre 2024 - 07:16

Rafa Mir, el davanter del València Club de Futbol cedit pel Sevilla, ha quedat en llibertat com a investigat i amb mesures cautelars després de prestar declaració davant de la jutgessa titular del jutjat número 8 de Llíria. Ha sigut el seu advocat, Jaime Campaner, qui ha anunciat que el jugador quedaria en llibertat.

La titular del jutjat ha adoptat les mesures cautelars instades pel ministeri fiscal. D'esta manera, ha imposat a Rafa Mir la retirada del passaport i la prohibició d'eixir del territori nacional, juntament amb compareixences setmanals al jutjat i prohibir que es comunique i s'aproxime a menys de 500 metres a les dos denunciants.

A l'arribada al recinte judicial l'advocat del futbolista, Jaime Campaner, ha afirmat que les relacions sexuals per les quals se l'investiga van ser consentides. "Sens dubte", ha respost a les preguntes dels periodistes, si bé ha reconegut que encara no coneix l'expedient i que tampoc ha parlat amb el jugador.

El futbolista i el seu amic, el també futbolista Pablo Jara, havien passat la segona nit al calabós de la Guàrdia Civil després de la seua detenció acusat de dos agressions sexuals.

Una jove de 21 anys va denunciar diumenge el futbolista, de 27 anys, per una doble agressió sexual a la casa on resideix el valencianista, a la urbanització Torre En Conill de Bétera (Camp de Túria). Una altra dona, de 25 anys, va denunciar, també per agressió sexual, un amic de Mir, que va ser detingut este dimarts.

Segons la denúncia, els fets haurien ocorregut la nit de dissabte a diumenge, després del partit entre el València i el Vila-real. D'acord amb el relat de les denunciants, després de conéixer-se en una discoteca, les joves, Mir i un amic es van traslladar a la casa del jugador del València.

Després d'eixir del domicili del futbolista a primera hora del matí de diumenge, les dones van ser ateses en un centre hospitalari de València i van presentar sengles denúncies en la Guàrdia Civil, que dilluns va detindre Mir. Hores abans, la Policia Local de Bétera es va personar a la casa, alertada per un veí, que havia sentit crits.

El jugador no va acudir a l'entrenament del València este dimarts, per estar ja retingut en les dependències de la Benemèrita al barri de Patraix. El València CF va emetre un comunicat en què el club informava que era coneixedor de la detenció, però no dels detalls i es posava a disposició de la justícia.

Redondo exigeix al món del futbol "tolerància zero" 

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha demanat "tolerància zero" en qualsevol agressió sexual després de la detenció de Rafa Mir. "És investigat. En eixe sentit, el nostre respecte a les investigacions judicials i policials; però amb caràcter general, si es produïra i es confirmara, tolerància zero en qualsevol agressió o violència sexual també en l'àmbit esportiu, cometa qui cometa este tipus d'agressions. Crec que cal ser molt ferm", ha assegurat després de reunir-se amb representants de l'Associació de Futbolistes Espanyols.

També et pot interessar

stats