Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR T14

Es reprenen les obres del nou Mestalla setze anys després

S'espera que l'estadi estiga acabat per a l'any 2027

Es reprenen les obres del nou Mestalla setze anys després
À Punt Esports @apuntesports
10 de gener 2025 - 07:21 Actualitzat: 10 de gener 2025 - 16:08

El dia és arribat. Hui s'han représ les obres del nou Mestalla, l'estadi que acollirà els partits del València CF en el futur. Una estructura situada a l'avinguda de les Corts Valencianes de València i que ja fa vora setze anys que està parada.

L'empresa FCC és l'encarregada de dur a terme uns treballs que, segons han manifestat les institucions implicades, s'espera que estiguen finalitzats per a l'any 2027. Així, segons va documentar el club, el cost total de la construcció de l'estadi serà d'uns 240 milions d'euros. Concretament, 63 milions fan referència a la inversió ja feta en l'actual infraestructura, 140 estan destinats a les obres que ara es posen en marxa i, la resta, són segons el València CF, del projecte d'execució del contracte sense IVA, del pressupost d'execució de contracta final a l'hora d'afegir les despeses generals i del benefici industrial de la construcció.

Per a finançar les obres, el València comptarà amb els ingressos provinents del fons CVC que va invertir en tots els equips de la Lliga, però també amb el préstec que li ha concedit el grup inversor Goldman Sach, part del qual va destinat al nou Mestalla.

El nou estadi compta amb un logotip i una imatge de marca que, segons el club, "combina la identitat de la mar Mediterrània amb l'estructura arquitectònica del nou Mestalla".

Logotip del nou Mestalla / València CF

El principi de la fi?

La història del nou Mestalla és la d'una construcció que pareix que mai acaba. Projectat a principis dels anys 2000, en la millor etapa de la història del València CF i en l'època de la bambolla immobiliària, el projecte va fer fallida amb els problemes econòmics que va al·legar el club a finals de la dècada, sumats a l'explosió de la bambolla i a diversos accidents durant les obres que van tindre com a resultat la mort de quatre treballadors.

Des d'aleshores, el projecte del nou Mestalla ha patit diversitat de problemes i contratemps fins a arribar al punt que estem.

L'any 2014, el club va passar a mans del magnat singapurés Peter Lim amb la promesa de la represa de les obres. Lim va comprar el club i va fitxar grans jugadors de primer nivell amb què van jugar diversos anys consecutius la Champions League i contra els millors equips d'Europa.

No obstant això, les diferències entre el club i les institucions com l'Ajuntament de València o la Generalitat Valenciana van provocar que s'allargara un projecte que ha patit nombrosos canvis durant els anys. Les condicions respecte a les millores en els voltants de l'estadi, el poliesportiu de Benicalap del qual havia de fer-se càrrec el club o la capacitat que havia de tindre l'estadi, han sigut els principals cavalls de batalla entre tots els agents implicats.

El Mundial 2030, lleugera esperança

La represa de les obres del nou Mestalla també suposa incrementar l'esperança que València, tercera ciutat d'Espanya, puga ser seu del Mundial 2030. Els ajornaments que ha patit la construcció, juntament amb la incertesa del projecte, han suposat que finalment la ciutat es quede sense ser seu del Mundial.

No obstant això, el fet que les obres es posen en marxa i que hi puga haver dubtes amb altres candidatures ja oficialitzades, obri la possibilitat que, en l'últim moment, València puga substituir una d'estes o afegir-se al llistat final.

Nou Mestalla

També et pot interessar