Vilda, destituït com a seleccionador espanyol; Montse Tomé pren el relleu

El pas del fins ara seleccionador havia estat carregat de polèmiques durant els últims anys.

Vilda i Tome, durant un entrenament de la selecció
Vilda i Tome, durant un entrenament de la selecció / RFEF

Jorge Vilda no continuarà sent l'entrenador i director esportiu de la selecció espanyola. El seu lloc l'ocuparà la fins ara segona entrenadora, l'exjugadora del Llevant, Montse Tomé. El pas del fins ara seleccionador havia estat carregat de polèmiques durant els últims anys.

De fet, 15 futbolistes van renunciar a participar amb la selecció si no hi havia canvis importants, entre aquests el canvi de seleccionador. Uns canvis que no tingueren lloc i tres d'elles van tornar per al Mundial.

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), amb Pedro Rocha als comandaments com a president interí, ha decidit prescindir de l'entrenador, molt qüestionat després dels seus aplaudiments a Luis Rubiales en l'assemblea extraordinària en què l'expresident es va resistir a dimitir.

Tomé, la nova seleccionadora absoluta, havia passat per les categories inferiors de la 'roja', i de fet alternava el càrrec de segona entrenadora amb el de seleccionadora sub-17. Ha sigut dues vegades subcampiona de la Copa de la UEFA (2022 i 2023) i va ser campiona del món, a l'Índia, l'any 2022.

Com a futbolista, va jugar amb el Llevant les temporades 2007 a 2010, i va guanyar el títol de la Superlliga en 2008. Abans, va jugar en l'Oviedo, on va nàixer, i va acabar la seua carrera com a esportista professional al Barça.

La RFEF demana disculpes

L'òrgan més important del futbol a Espanya demana disculpes al món del futbol i al conjunt de la societat. En una declaració institucional, el nou president, Pedro Rocha, demana disculpes per la "conducta inapropiada" de Luis Rubiales en la final de la Copa del Món Femenina 2023.

Rocha "considera imprescindible sol·licitar les més sinceres disculpes al conjunt del futbol mundial, de les institucions del futbol (FIFA, UEFA, FN), dels/les futbolistes", "dels altres agents implicats en el futbol i als aficionats de tot el món, pel comportament totalment inacceptable del seu màxim representant institucional durant la final i en els moments posteriors, que no responen en absolut als valors del conjunt de la societat espanyola, de les seues institucions, dels seus representants, dels seus esportistes i dels dirigents de l'esport espanyol".

Així mateix, el màxim dirigent del futbol a Espanya assenyala que l'organisme que presideix està facilitant "tot el suport documental i administratiu que es requereix des de tots dos òrgans disciplinaris (FIFA i TAD) per a poder disposar d'una resolució de manera definitiva al més prompte possible que permeta rescabalar el mal causat".

També et pot interessar

stats