Rubiales dimitirà aquest divendres com a president de l'RFEF

El bes a Jenni Hermoso i el seu comportament a la graderia durant la final de la Copa del Món han provocat una allau de crítiques i denúncies

Luis Rubiales, al fons, en la rebuda del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, a les campiones del món
Luis Rubiales, al fons, en la rebuda del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, a les campiones del món / Juan Medina (Agència Efe)

Luis Rubiales presentarà aquest divendres la dimissió com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), càrrec al qual va accedir al maig del 2018, després de l'escàndol de la celebració del títol del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

Malgrat que la seua idea no era dimitir, ha valorat que no li queda una altra eixida i li ho ha comunicat durant la vesprada al seu equip de confiança. El màxim mandatari del futbol espanyol renunciarà al càrrec arran de les pressions rebudes després del bes no consentit a Jenni Hermoso i el seu comportament a la graderia durant la final del Mundial.

La declaració d'Hermoso en què demanava a través del sindicat Futpro "mesures exemplars" contra el president i la falta del suport esperat en les territorials abans de l'assemblea general extraordinària de divendres han canviat el pas de Luis Rubiales.

La petició de Pedro Sánchez, president del govern en funcions, la unió de partits polítics en la petició de dimissió, la denúncia de la Lliga Professional de Futbol Femení (Lliga F) davant del Consell Superior d'Esports (CSD), en què sol·licitava la inhabilitació pel seu "vergonyós comportament" i l'expedient obert per la FIFA al mateix temps que perdia suports en el futbol espanyol, han donat forma a la decisió que Rubiales comunicarà divendres en l'assemblea.

De la mateixa manera que va iniciar la seua eixida en uns anys de creixement econòmic per a l'RFEF impulsat per Rubiales, amb polèmica per la destitució a portes de l'estrena del Mundial 2018 a Rússia del qui aleshores era seleccionador, Julen Lopetegui, es tancarà la seua etapa amb el que s'ha viscut en el Mundial femení 2023 i uns actes com a president que han acabat forçant la dimissió.

Díaz i Montero celebren la dimissió 

La vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, i la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, han celebrat la dimissió de Rubiales. En el seu compte de la xarxa social X (abans Twitter), Díaz, que va ser molt crítica amb el president de l'RFEF i va demanar la dimissió des que esclatà la polèmica, ha expressat: "Visca el moviment feminista!".

En la mateixa xarxa, Montero ha destacat que "el feminisme ho està canviant tot". La ministra va escriure en X aquesta setmana: "Tenim dret a vides lliures de violències masclistes. Per a això el consentiment ha d'estar en el centre".

També et pot interessar

stats