La selecció masculina de futbol li dona a Espanya el tercer or

L'equip dels valencians Abel Ruiz i Christian Mosquera, del groguet Álex Baena i del valencianista Diego López ha derrotat 3-5 França en la final dels Jocs Olímpics

Abel Ruiz, Álex Baena, Diego López i Cristhian Mosquera, amb la medalla d'or
Abel Ruiz, Álex Baena, Diego López i Cristhian Mosquera, amb la medalla d'or / À Punt Esports

La selecció espanyola masculina de futbol s'ha proclamat campiona olímpica per segona vegada en la història, després de derrotar França per 3-5 en la final disputada al parc dels Prínceps de París. L'equip dels valencians Abel Ruiz i Cristhian Mosquera, del jugador del Vila-real Àlex Baena, autor d'un dels gols, i del futbolista del València Diego López ha aconseguit la tercera medalla d'or per a Espanya en els Jocs Olímpics.

L'inici del partit ha seguit el guió d'un divendres negre, en què s'han perdut diverses opcions de medalla en escalada, gimnàstica rítmica, piragüisme i futbol femení, i l'handbol masculí ha deixat escapar una gran oportunitat de jugar la primera final olímpica. Una errada d'Arnau Tenas després d'un mal refús d'Àlex Baena ha suposat l'1-0 per als francesos en el minut 11, obra d'Enzo Millot.

El colp no ha afectat l'equip de Santi Denia, que s'ha mostrat superior a França des del xiulit inicial. I a penes set minuts després, Fermín López, el màxim golejador espanyol, ha restablit la igualada. L'andalús ha repetit en el minut 25 per a capgirar el marcador amb el seu sext gol en el torneig, que el converteix en l'espanyol amb més dianes en uns Jocs Olímpics. I abans del minut 30, Baena, amb un gran llançament de falta, ha situat l'1-3.

En la represa, França s'ha bolcat a la recerca del gol que li donara alguna esperança de remuntar el partit. I l'han trobat en el minut 79, en una acció a pilota aturada, que ha sembrat els dubtes sobre espanyols. I quan ja semblava que el partit moria amb el triomf espanyol, l'àrbitre, a instàncies del VAR, ha xiulat un penal en un córner ja en el temps afegit. Els francesos no han desaprofitat l'ocasió i han enviat el partit a la pròrroga.

En el temps extra, amb tot en contra, amb una França crescuda davant del seu públic, Espanya no s'ha acovardit. Ja havia avisat Turrientes just abans del final del temps reglamentari amb un llançament al travesser. I Pacheco, deu minuts després de l'inici de la pròrroga, ha fet justícia amb el gol que ha acabat amb la resistència francesa. El mateix futbolista encara ha tingut temps de marcar-ne un altre per a sentenciar la victòria espanyola. La roja s'ha proclamat campiona olímpica 32 anys després que ho fera en els Jocs de Barcelona. Es trenca així una maledicció que perseguia els esports d'equip espanyol des que la selecció masculina de waterpolo es penjara l'or en Atlanta 1996.

Amb el tercer or, després dels aconseguits per Diego Botín i Florian Trittel, en la classe 49er de vela, i María Pérez i Álvaro Martín, en la marató de marxa per relleus mixtos, Espanya suma ja catorze medalles en els Jocs Olímpics de París. El medaller espanyol el completen les tres plates de l'equip femení de bàsquet 3x3, de Carlos Alcaraz en el torneig individual de tenis i de María Pérez en 20 km marxa; i els huit bronzes de Craviotto, Cooper, Germade i Álvarez en el K4 500 m de piragüisme; de Joan Antoni Moreno i Diego Domínguez en el C2 500 m de piragüisme; de l'equip espanyol de natació artística, de Sara Sorribes-Cristina Bucsa en tenis, de Fran Garrigós en judo, de Pau Echaniz en piragüisme, d'Álvaro Martín en 20 km marxa i d'Enmanuel Reyes Pla en boxa.

També et pot interessar

stats