A LA SACA
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

El València assalta el Sánchez Pizjuán (1-2)

L'equip blanc-i-negre ha sumat tres punts molt valuosos contra el Sevilla amb un gol de Javi Guerra en les acaballes del duel

Javi Guerra celebra el gol del triomf / José Manuel Vidal (Efe)
Hèctor Salvador @apuntesports
11 d'agost 2023 - 14:10 Actualitzat: 12 d'agost 2023 - 00:11

El València s'ha endut un botí molt preuat i inesperat del Sánchez Pizjuán. L'equip blanc-i-negre, que encara espera reforços per a completar una plantilla molt justa, ha guanyat per 1-2 el Sevilla amb gols de Diakhaby i Javi Guerra. Els joves han tornat a oferir una gran imatge i han contribuït a derrotar el campió de la passada Europa League.

Rubén Baraja ha optat per Mouctar Diakhaby com a migcentre defensiu i l'aposta li ha eixit bé. El Sevilla no s'ha trobat còmode en cap moment i el València ha creat ocasions més clares de gol, amb una participació destacada dels joves. Diego López i Fran Pérez han sigut un maldecap constant per a la defensa andalusa. I de les seues botes ha eixit la millor opció blanc-i-negra per a inaugurar el marcador. L'asturià ha rematat de taló una centrada del valencià, que quasi supera Bono. Però s'ha arribat al descans amb empat a zero.

El guió del partit no ha canviat molt en la represa. L'equip de Baraja, comandat pels joves, ha tornat a avisar el Sevilla en una acció entre Diego López i Hugo Duro. Era el preludi del gol. Poc després Diakhaby, després d'una gran acció d'André Almeida, ha marcat el primer gol del València aquesta temporada. Però l'alegria ha durat massa poc. A penes deu minuts després, En-Nesyri ha restablit la igualada.

L'empat ha donat ales als locals, que s'han llançat a buscar el gol de la victòria, esperonats per l'afició. Però en el millor moment dels andalusos, una errada de Badé en una cessió a Bono, ha acabat amb l'expulsió del central francés per impedir l'avanç d'Hugo Duro. Quedaven encara deu minuts per davant i el València no ha desaprofitat l'avinentesa per a sumar el primer triomf de la temporada. Un altre jove, Javi Guerra, ha fet l'1-2 definitiu amb un gran gol després d'una assistència d'Hugo Duro.

La temporada no podia començar de millor manera per a l'equip de Rubén Baraja, amb una victòria en un camp molt difícil. I tot això, amb un equip ple de joves i amb només un fitxatge. Això sí, el tècnic seguirà demanant reforços per a completar una plantilla que encara és massa curta. Divendres que ve, el València s'estrenarà al Mestalla contra Las Palmas, amb l'objectiu de sumar tres punts més.