Unzué trau els colors als polítics

L'exfutbolista ha participat en el Congrés en una jornada en defensa dels malalts d'ELA

Unzué, acompanyat de Laporta i Guardiola en la presentació d'un partit benèfic
Unzué, acompanyat de Laporta i Guardiola en la presentació d'un partit benèfic / FC Barcelona

L'exjugador de futbol Juan Carlos Unzué ha fet una crida a la responsabilitat dels polítics per la dignitat dels malalts d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), com ell, i ha denunciat que haja quedat sense tramitar la proposició que la cambra va aprovar per unanimitat el març del 2022.

Unzué ha reclamat, en la jornada parlamentària per una regulació que garantisca una vida digna a les persones amb ELA, una legislació per a aquesta malaltia, perquè els qui la pateixen tinguen "la possibilitat de viure dignament abans de morir".

Qui fora també entrenador ha denunciat que el govern no va tramitar la llei, "la va bloquejar cinquanta vegades i la proposició va quedar en un calaix sense tramitar abans de les passades eleccions", però "la resta dels partits polítics que formaven l'oposició haurien d'haver-se unit, haver pressionat el govern i tampoc ho vau fer".

L'exporter ha lamentat que a la sala hi haguera només cinc diputats durant la seua intervenció en una de les taules redones de la jornada, al costat de José Luis Capitán, atleta malalt des de fa nou anys i mig, Miguel Ángel Roldán, esportista, i Noemí Sobrino, també afectats, en la qual van narrar la duresa del seu dia a dia.

També et pot interessar

stats