El Mundial 2030 tindrà onze seus i València es quedaria fora

Els organitzadors de la cita mundialista han de decidir les seus abans del 31 de juliol

El Mundial 2030 tindrà onze seus i València es quedaria fora
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
18 de juliol 2024 - 13:35 Actualitzat: 18 de juliol 2024 - 18:59

Segons ha avançat el diari Marca, València no acollirà partits del Mundial del 2030, que organitzaran conjuntament Espanya, Portugal i el Marroc. La candidatura hauria rebutjat la petició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de presentar tretze seus, incloent-hi el nou Mestalla i el Balaídos de Vigo, i finalment seran onze.

El València i l'Ajuntament de la ciutat diuen no saber res i la RFEF encara no ha fet públic cap informació oficial, encara que segons ha pogut saber À Punt Mèdia, es pronunciarà esta vesprada. Altres mitjans, com Relevo, apunten que entre les onze seus podrien entrar València o Vigo.

A més, no es descarta que el Marroc, en lloc de sis seus, finalment tinguera cinc i Portugal es mantindria amb tres. El president de la Federació Valenciana de Futbol, Salvador Gomar, confia que l'opció de València entre les seus elegides.

El club va acceptar sobre la botzina les condicions de l'RFEF i va sol·licitar la inclusió del nou Mestalla com a seu mundialista en la candidatura. Després de diferents reunions ajornades per l'èxit de la selecció espanyola en l'Eurocopa, els tres països haurien decidit limitar el nombre de seus espanyoles a onze.

Segons Marca, hi haurà dos seus a Madrid, dos a Barcelona i una a Bilbao, Sant Sebastià, La Corunya, Saragossa, Sevilla, Màlaga i Gran Canària. Tot apunta que la tercera ciutat més poblada d'Espanya es quedarà fora de la Copa del Món, encara que el Consell Superior d'Esports (CSD) ha tornat a demanar un proposta de màxims: que en siguen 13 seus. 

També et pot interessar

stats