AIXÍ DONA GUST

Fi al malson (2-0)

El València aconsegueix el primer triomf en la Lliga i trenca una ratxa de dotze partits sense véncer

Els jugadors del València celebren el segon gol / La Liga
À Punt Esports @apuntesports
20 de setembre 2024 - 18:49 Actualitzat: 21 de setembre 2024 - 20:26

Més de cinc mesos després, concretament 159 dies, el València ha tornat a celebrar una victòria. L'equip blanc-i-negre ha derrotat 2-0 el Girona a Mestalla i ha sumat el primer triomf en la Lliga, que posa punt final a una ratxa de dotze partits sense guanyar. Els tres punts, amb dos gols afortunats de Luis Rioja i Dani Gómez, no serveixen per a abandonar la zona de descens, però donen aire als valencianistes, després d'un inici de curs complicat.

Rubén Baraja li ha donat la titularitat per primera vegada a Enzo Barrenechea, que ja va jugar a bon nivell al Metropolitano. L'altra novetat ha sigut l'entrada de Jesús Vázquez en el lloc de Dimitri Foulquier. La igualtat ha sigut la tònica d'una primera part sense massa ocasions de gol i en què els catalans han portat la iniciativa, però sense a penes intimidar Giorgi Mamardashvili. De fet, l'opció més clara l'ha tinguda Diego López, però el seu llançament se n'ha anat per damunt del travesser de Paulo Gazzaniga.

El descans li ha vingut millor al Girona, que ha tingut tres aproximacions perilloses en els primers minuts de la represa. I quan pitjor estava l'equip blanc-i-negre, ha arribat eixa sort que li ha sigut esquiva en l'inici de curs. Dos llançaments de Luis Rioja i de Dani Gómez, després de dos recuperacions de Barrenechea i Pepelu, els ha desviat Juanpe per a despistar Gazzaniga i acabar en el fons de la xarxa. En a penes tres minuts s'ha desfermat la bogeria a Mestalla amb el 2-0. Els gols li han fet mal als catalans, que a penes han sigut capaços d'inquietar Mamardashvili en els quaranta últims minuts.

Mestalla ha tornat a veure guanyar el seu equip mig any després. Ara el València té l'oportunitat d'enllaçar dos triomfs seguits si és capaç de derrotar Osasuna dimarts que ve, novament al feu valencianista. El malson ha acabat, però cal seguir millorant per a escalar posicions.