El València rep una llicència d'obres condicionada per al nou Mestalla

El club accepta les condicions de la llicència d'obres de l'Ajuntament i qualifica la decisió com "la primera fita necessària perquè es reprenguen els treballs de construcció del futur estadi"

Imatge del nou estadi de Mestalla
Imatge del nou estadi de Mestalla

El València ja té la llicència per a reprendre la construcció del nou Mestalla. Segons ha avançat Onda Cero, l'Ajuntament ha concedit una llicència d'obres condicionada al club blanc-i-negre. Entre les exigències es troba la de reiniciar el projecte abans de sis mesos i acabar-lo en un termini màxim de 30. En cas que no es compliren les exigències, el consistori li imposarà una sèrie de penalitzacions.

Una vegada notificada la llicència, el València CF té tres mesos per a presentar el projecte d'execució del nou Mestalla. El següent pas serà l'inici de les obres en un període màxim de sis mesos, i hauran d'estar acabades en 30 mesos, un any menys del que demanava el club.

Si d'ací a sis mesos el club no ha començat les obres o les interromp una vegada iniciades, haurà d'aportar una garantia financera executable per a l'administració i vinculant amb el 100% del cost total de construcció que quede a realitzar, en el termini improrrogable de quinze dies des que siga requerit per l'Ajuntament.

En cas que no l'aporte, el consistori iniciarà els expedients per a declarar la caducitat i consegüent extinció de la llicència i derogar el Pla de l'actuació territorial, que determinaria la completa eliminació de les plusvàlues urbanístiques que este instrument va atribuir als terrenys propietat del València CF i la consegüent recuperació de la vigència de l'ordenació anterior. També es donarien per extingits els convenis de 2005 i 2007.

Amb estes mesures, l'Ajuntament de València busca protegir els interessos de la ciutat i penalitzar els possibles incompliments del club. L'objectiu és desbloquejar la construcció del nou estadi, que haurà de tindre una capacitat per a 70.000 espectadors.

El València CF accepta les condicions

El València CF ha acceptat les condicions de la llicència d'obres de l'Ajuntament i ha qualificat la decisió com "la primera fita necessària perquè es reprenguen els treballs de construcció del futur estadi valencianista". Segons el club, és "un pas fonamental en el camí emprés pel València CF amb l'objectiu de convertir el nou Mestalla en realitat per a tots els valencianistes".

El València CF assegura que ja està treballant tant amb l'empresa constructora com amb l'estudi d'arquitectes "per a reiniciar les obres del nou Mestalla dins del termini màxim de sis mesos des del dia de hui". L'entitat està convençuda que el nou Mestalla "es convertirà en un símbol d'orgull i modernitat per a la ciutat, un referent esportiu, i un espai que serà un exemple de l'esperit valencianista".

Per últim, el València diu que "l'obtenció de la llicència suposa la confirmació del compromís mostrat i el treball realitzat pel club al llarg d'estos últims anys perquè l'equip i els valencianistes puguen traslladar-se al nou estadi".

Vox es desmarca de la decisió de l'Ajuntament

El tinent d'alcalde de València, Juanma Badenas (Vox), ha qualificat l'acció de l'Ajuntament de concedir la llicència d'obres d'"actuació unilateral" per part de la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de València", i ha dit que no ho han consultat amb el seu grup.

Segons el partit d'ultradreta, esta decisió, amb la qual no estan d'acord, s'ha pres després de quasi mes i mig tractant de resoldre la qüestió de presentar una moció conjunta per part dels dos socis de govern per a no donar drets urbanístics al València CF el dia 3 d'agost. Per tant, consideren que el PP ha trencat amb esta posició després de concedir una llicència amb drets urbanístics a Peter Lim. 

El PSPV, vigilant

El portaveu del PSPV a l'Ajuntament de València, Borja Sanjuán, ha afirmat que estudiaran la diferència del text amb el que proposava la seua formació i ha assegurat que “si és el mateix, haurà valgut la pena ser coherents”. No obstant això, ha advertit que "analitzaran detalls com, per exemple, el tipus d'estadi que es pacta i quin tipus de garantia es demana” i també si es blinda “la impossibilitat que Peter Lim obtinga un benefici d'esta operació”. Sanjuán també diu que es demostra que “el govern amb VOX és inviable, perquè encara que li prenguen el pèl o es deixe fer xantatge, seure amb ells no porta a cap lloc”.

Les crítiques han arribat de Compromís. La portaveu de la formació valencianista a l'Ajuntament de València, Papi Robles, ha acusat l'alcaldessa, María Jose Catalá, de donar-li al València per al Nou Mestalla "una llicència feta a mida de Peter Lim, sense exigir-li cap mena de garantia ni aval" per a un estadi de baix cost. Robles també ha criticat que no haja oferit informació als grups.

També et pot interessar

stats