Es compleixen setanta anys de l'històric marcatge de Mangriñán a Di Stéfano

Hui fa setanta anys de la victòria del València CF contra el Reial Madrid d'Alfredo Di Stéfano amb una imatge icònica, el marcatge contundent al mític davanter

70 anys del marcatge de Mangriñán a Di Stefano / À Punt Esports

Este dijous fa setanta anys d'una fita històrica en el món del futbol valencià. El València CF guanyava el Reial Madrid d'Alfredo Di Stéfano amb una imatge icònica. Un marcatge contundent de Mangriñán al mític davanter madridista que va ajudar el conjunt valencianista a guanyar el partit.

En l'enfrontament entre el campió de Copa i el de Lliga, el tècnic Carlos Iturraspe ordena a Mangriñán marcar el pitxitxi de la lliga anterior. Els dos gols del València els van marcar Wilkes i Seguí. El Reial Madrid només en va fer un, el de Rial.

La gesta de Mangriñán el va fer conegut i reclamat. A Sud-amèrica van demanar la seua presència en la Pequeña Copa del Mundo de Veneçuela; fet que, fins i tot, el va obligar a ajornar la boda.

A partir d'aquell moment van sorgir les expressions populars relacionades amb el marcatge i es va crear el verb mangriñanear.

El Mestalla, l'Hèrcules, el Castelló, el Vila-real i el Dépor donaren fe de l'incansable fons físic de qui anomenaven Motoret. Ho va sentenciar el seu tècnic, Iturraspe: "Mangriñán és el prototip de jugador que qualsevol desitjava tindre, el millor company, el que donava al camp tot el que tenia".

Amb ell ho vam recordar fa vint anys, i ara ho recordem amb el seu fill, Alfonso.

També et pot interessar

stats