Un any del Mundial d'Austràlia

 L'èxit de la selecció espanyola femenina de futbol va quedar eclipsat pel bes no consentit de Luis Rubiales a Jenni Hermoso

La selecció espanyola celebra la victòria

El 20 d'agost de 2023 el futbol femení espanyol va fer història. La selecció va conquistar el Mundial d'Austràlia, després de derrotar Anglaterra en la final per 1-0 amb un gol d'Olga Carmona. Les jugadores es van convertir immediatament en referents però Luis Rubiales va eclipsar l'extraordinari èxit esportiu amb el bes no consentit a Jenni Hermoso que ho canviaria tot.

La crisi del bes es va convertir en qüestió d'estat amb la negativa de Rubiales a anar-se'n. En una fugida cap avant, Rubiales va reptar la UEFA, la FIFA i el Consell Superior d'Esports, però finalment va perdre el pols i va dimitir. Acusat d'agressió sexual i coaccions s'enfronta a una petició de dos anys i mig de presó, en un juí que se celebrarà el 3 de febrer de 2025.

Pel camí també va caure Jorge Vilda, l'exseleccionador a Sidney. Les futbolistes exigien canvis i Montse Tomé va ser l'elegida per a ocupar la banqueta. La consecució de la Nations League li va donar crèdit, però el fracàs en els Jocs Olímpics, on partien com a favorites, torna a crear dubtes sobre la seua idoneïtat.

També et pot interessar

stats