Bautista torna als octaus de Wimbledon tres anys després

El tenista de Benlloc s'ha emportat el duel de veterans contra l'italià Fognini 7-6 (6), 3-6, 5-7, 7-6 (1) i 6-4

Bautista, durant el partit contra Fognini
Bautista, durant el partit contra Fognini / Agència Efe

El valencià Roberto Bautista s'ha classificat per als octaus de final d'un Grand Slam un any i mig després en superar Fabio Fognini en un duel de quasi quatre hores i mitja disputat entre ahir i hui.

El de Benlloc torna als octaus de final de Wimbledon —no ho feia des del 2021— i torna a estar entre els setze millors d'un gran torneig per primera vegada des de l'Obert d'Austràlia el 2023.

El partit de tercera ronda entre l'espanyol i l'italià es va suspendre divendres per pluja en el quart set. En la represa Bautista es va endur un tie break que Fognini va tirar quan perdia 5-1.

El tenista valencià ha començat el quint set trencant el servei de l'italià, que s'ha recuperat i ha arribat a dominar per 3-4 abans de perdre els últims tres jocs del partit.

Bautista, amb esta victòria, s'assegura un salt de quasi quaranta llocs en el rànquing i estarà com a mínim el 75 del món al final de Wimbledon.

El pròxim rival serà el nord-americà Tommy Paul, guanyador en Queen's i un dels favorits a guanyar el torneig. L'espanyol domina el cara a cara per 3-2, però Paul es va emportar els dos últims enfrontaments.

En cas de guanyar, es podria enfrontar en quarts de final a Carlos Alcaraz, que jugarà contra el francés Humbert. Paula Badosa és l'altra supervivent espanyola a Wimbledon i s'enfrontarà a Donna Vekic en octaus del quadre femení.