Botín i Trittel donen el primer or a Espanya en els Jocs Olímpics de París

La parella espanyola ha aconseguit el quint metall per a la delegació espanyola, després de guanyar la prova de 49er en vela

Botín i Trittel, amb la medalla d'or
Botín i Trittel, amb la medalla d'or / Lisi Niesner (Reuters)

Diego Botín i Florian Trittel han aconseguit la primera medalla d'or espanyola en els Jocs Olímpics de París 2024, després de guanyar la prova de 49er en vela. Esta és la quinta medalla d'Espanya en els Jocs, després dels bronzes en judo de Fran Garrigós, Pau Echaniz en piragüisme i Álvaro Martín en 20 km marxa, i la plata de María Pérez també en 20 km marxa.

Botín i Trittel, que també van quedar primers en la Medal Race després de les dotze mànegues classificatòries, han acabat primers, per davant dels neozelandesos Kale McHardie i William MacKenzie (plata) i els estatunidencs Ian Barrows i Hans Henken (bronze).

El 49er espanyol no ha especulat amb la seua posició privilegiada en esta medal, que els permetia guanyar l'or fins i tot sent tercers. De fet, s'han posat al comandament de la regata final des de l'inici i han passat les tres primeres marques com a primers destacats, per a travessar la línia de meta com a campions.

Amb esta victòria, Espanya es converteix en el primer país amb dos ors olímpics en 49er, després del triomf aconseguit per Íker Martínez i Xabier Fernández en Atenes 2004. L'aconseguida per Botín i Trittel és la 22a medalla olímpica per a la vela espanyola, l'esport que encara lidera la classificació de metalls i de més ors (14) en uns Jocs per a Espanya.

També et pot interessar

stats