BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Espanya guanya el Mundial sub 19 d'handbol per primera vegada

La selecció espanyola ha derrotat Dinamarca en la final per 28-23

Els jugadors espanyols celebren el triomf / Twitter: @RFEBalonmano

La selecció espanyola sub 19 d'handbol s'ha proclamat campiona del món per primera vegada en la història. Després de dues medalles de plata, Espanya va aconseguir per fi alçar el títol en derrotar Dinamarca per 28-23 en la final disputada a Varazdin (Croàcia).

L'equip espanyol va portar la iniciativa des del xiulet inicial (4-0), però a poc a poc els danesos van anar entrant en el partit i van aconseguir anar al descans amb un gol d'avantatge (13-14). En la represa, la renda de Dinamarca va créixer fins als dos gols (15-17). Però Espanya va ajustar la defensa i es va mostrar intractable en atac per a pegar-li la volta al partit i guanyar amb certa comoditat. Ferran Castillo, amb set gols, Xavi González, amb sis, i Víctor Romero, amb cinc, van ser els màxims golejadors.

La selecció espanyola trenca així la maledicció en aquests campionats després de perdre les dues finals que havia disputat, el 2011 i el 2017.