Els Gay Games finalitzen a Guadalajara (Mèxic) i passen el relleu a València
Aquesta setmana el PP, Compromís i el PSPV n'han demanat al govern estatal la declaració com a esdeveniment públic excepcional
L'onzena edició dels Gay Games a Guadalajara ha conclòs aquest dissabte a la nit amb una festa cultural als carrers i amb el pas del relleu a València, que els acollirà el 2026.
Aquesta ciutat mexicana ha sigut la primera d’Amèrica Llatina a ser seu del que es considera l'esdeveniment esportiu i cultural de la diversitat sexual més gran del món. Guadalajara ha sigut l’encarregada d’organitzar l’onzena edició dels jocs amb Hong Kong de manera excepcional a causa de la pandèmia de la covid.
Ara serà el torn del Cap i Casal d’acollir 37 disciplines obertes a qualsevol gènere, a més de quatre esports locals. Aquesta setmana, la comissió d’Hisenda de l’Ajuntament de València ha proposat, amb els vots a favor del PP, Compromís i el PSOE i el vot en contra de Vox, sol·licitar al govern estatal la declaració dels Gay Games com a esdeveniment públic excepcional.
A més, el consistori demana que es dote els pressupostos generals de l’Estat dels anys 2024, 2025 i 2026 d’una partida específica per a la promoció i el desenvolupament de la competició. En aquesta línia, s’ha acordat demanar el suport de les Corts i de la Diputació de València per tal que l’esdeveniment tinga transcendència nacional i internacional.
Els Gay Games se celebren cada quatre anys des de 1982 i reuneixen esportistes i aficionats al voltant de principis com la diversitat, la participació, la inclusió i la superació personal. La pròxima edició es disputarà previsiblement el juny de 2026 i duraran deu dies.
S’espera l’arribada a la ciutat entre 13.000 i 15.000 esportistes i vora 100.000 visitants. L’impacte turístic estimat supera els 100 milions d’euros.