BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Nou medalles valencianes en el Campionat d'Espanya d'atletisme en pista coberta

La delegació valenciana se'n va de Madrid amb tres ors, una plata, cinc bronzes i un rècord d'Espanya

Jorge Ureña, Fátima Diame i Quique Llopis, guanyadors de la medalla d'or, en acció / Twitter: @atletismeFACV

El Campionat d'Espanya d'atletisme en pista coberta de Madrid ha deixat nou medalles valencianes (tres d'or, una de plata i cinc de bronze) i un rècord d'Espanya en els 60 metres tanques, obra de l'atleta de Bellreguard Quique Llopis.

La primera medalla d'or la va aconseguir dissabte Jorge Ureña en heptatló. L'atleta d'Onil es va endur el triomf amb una marca de 6.173 punts, que suposa el rècord del campionat i li dona, a més, la mínima per al Campionat d'Europa d'Istanbul, que tindrà lloc del 2 al 5 de març. Aquesta és la cinquena vegada que Ureña es proclama campió d'Espanya i ho ha fet com a atleta independent, ja que des que es va desvincular del Platges de Castelló no ha firmat amb cap altre equip. En aquesta disciplina, l'atleta d'Ibi Pablo Roelas també es va penjar el bronze amb una marca de 5.496 punts.

El segon or també va arribar dissabte, de la mà de Fátima Diame. L'atleta valenciana va guanyar la prova de salt de llargada per sisena vegada en la seua carrera, amb una marca de 6,66 metres. Aquest és el tercer títol consecutiu de Diame que, a més, ha aconseguit la mínima per al Campionat d'Europa d'Istanbul.

La tercera medalla d'or s'ha fet esperar més. Quique Llopis ha guanyat la prova de 60 metres tanques amb una marca de 7 segons i 48 centèsimes, que iguala el rècord d'Espanya que tenia Orlando Ortega des de fa sis anys. A més, aquesta marca suposa la millor europea de l'any, a només quinze dies del Campionat d'Europa d'Istanbul, on Llopis ja té la plaça garantida.

Pablo Torrijos ha aconseguit l'única medalla de plata valenciana en el Campionat d'Espanya d'atletisme en pista coberta. L'atleta de Castelló de la Plana ha finalitzat segon en la prova de triple salt, amb una marca de 16,44 metres. En aquesta mateixa disciplina, l'atleta de Benicàssim José Emilio Bellido ha guanyat el bronze amb un salt de 15,66 metres.

Els altres tres bronzes han sigut per a l'atleta d'Ibi Javier Mirón (800 metres), la gandienca Judit Prats (llançament de pes) i el benicarlando Alexis Sastre (salt d'alçada).