París dona el tir d'eixida als Jocs Olímpics

La pluja ha deslluït la cerimònia d'inauguració, en què les 206 delegacions han recorregut el Sena des del pont d'Austerlitz fins a la plaça del Trocadéro, on es troba la Torre Eiffel

El pebeter, en forma de globus aerostàtic, en flama
El peveter, en forma de globus aerostàtic, en flama / Mohammed Badra (Efe)

París ha donat la benvinguda als Jocs Olímpics amb una cerimònia d'inauguració, que ha quedat deslluïda per la pluja que ha caigut a la capital francesa durant tot el dia, i que ha incomodat esportistes, artistes, públic i autoritats.

Un total de 206 delegacions, entre elles l'espanyola, han recorregut els sis quilòmetres fluvials del Sena entre els Jardins del Trocadero i la Torre Eiffel, amb un protagonista inesperat, els impermeables amb què els esportistes s'han vist obligats a resguardar-se de la pluja.

La delegació espanyola, que ha desfilat en el lloc 61, estarà conformada per 383 esportistes, 193 dones i 190 homes, el més nombrós des de Barcelona 1992. Un total de 31 esportistes valencians buscaran estos dies les anhelades medalles olímpiques.

La delegació espanyola, durant la cerimònia d'inauguració
La delegació espanyola, durant la cerimònia d'inauguració / Twitter: @educaciongob

Una de les grans sorpreses de l'acte, que ha durat quatre hores, ha sigut l'aparició de Rafa Nadal com un dels últims rellevistes de la torxa olímpica camí del peveter, juntament amb altres llegendes de l'esport com com Carl Lewis, Nadia Comaneci o Serena Williams.

Rafa Nadal, amb la torxa olímpica
Rafa Nadal, amb la torxa olímpica / Sven Hoppe (Europa Press)

També et pot interessar

stats