Pogacar conquista el tercer Tour de França amb una nova exhibició

El ciclista eslové també ha guanyat l'última contrarellotge, la seua sexta victòria d'etapa

Pogacar, acompanyat de Vingegaard i Evenepoel, en el pòdium final
Pogacar, acompanyat de Vingegaard i Evenepoel, en el pòdium final / Stephane Mahe (Reuters)

Tadej Pogacar és el nou campió del Tour de França, després de trencar la ratxa victoriosa de Jonas Vingegaard, guanyador de les dos últimes edicions de la prova francesa. El ciclista eslové ha conquistat el seu tercer Tour, després dels aconseguits el 2020 i 2021, amb una superioritat exultant: sis victòries d'etapa i més de sis minuts sobre el segon classificat, Vingegaard.

Pogacar, que ja tenia el triomf sentenciat després de la quinta victòria d'etapa este dissabte, no s'ha relaxat i ha engrandit la llegenda amb un nou triomf parcial, en la contrarellotge que tancava l'edició número 11 de la prova francesa. L'eslové que també es va endur el Giro d'Itàlia amb sis triomfs d'etapa, i ja té dèsset triomfs parcials en la ronda gal·la, que ha disputat en cinc ocasions.

El danés Vingegaard, a sis minuts i dèsset segons, i el belga Remco Evenepoel, a nou minuts i díhuit segons, han completat al pòdium. El bac Mikel Landa, quint, ha sigut el millor espanyol, seguit de l'andalús Mikel Landa, sèptim. El ciclista resident a Xàbia Juan Ayuso també ha completat un gran Tour, però es va veure obligat a retirar-se després de donar positiu en covid.

Baixa a la Vuelta

Pogacar no podrà completar el triplet de grans voltes, perquè no correrà la Vuelta a Espanya. El director de l'UAE Emirates, Mauro Gianetti, ha confirmat que l'eslové no participarà en l'edició d'enguany, però que la tornarà a córrer en el futur.

També et pot interessar

stats