Els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València recorden Pipo Arnau

Ruth Aguilar ha sigut reconeguda amb la trajectòria esportiva més destacada.

Pipo Arnau
Els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València recorden Pipo Arnau / Fundació Esportiva Municipal

L'esport valencià ha tornat a reunir-se un altre any més per a premiar als principals esportistes, clubs, federacions i altres entitats que majors mèrits van contraure durant l'any passat 2022.

L'edició XXIII dels Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València s'ha celebrat en la vesprada d'aquest dimecres a la sala d'actes del Complex Esportiu Cultural Petxina, amb la presència de dirigents i personalitats del món de l'esport.

Durant l'acte, s'han atorgat un total de 32 premis per a reconéixer el treball dels clubs i esportistes de la ciutat de València. S'han premiat tots els àmbits esportius, des de l'esport escolar, passant pel popular o l'esport adaptat.

Així com el treball dels voluntaris, entrenadors, organitzacions implicades en el desenvolupament dels esdeveniments esportius o el Premi Amorós, que reconeix tota una vida vinculada a l'esport i que enguany ha sigut atorgat a títol pòstum per a un dels fundadors del València Basket, Pipo Arnau.

Esport d'alt nivell

Quant als premis dels esportistes d'alt nivell, el guardó a l'esportista més destacat ha sigut en aquesta edició per a Bernabé Zapata, esportista del club de Tennis de València que va aconseguir proclamar-se Campió nacional en 2022 en la categoria individual, i en la categoria per equips i que actualment es troba en la posició número 41 de l'ATP. En categoria femenina, la guanyadora ha sigut Elena Llamas Vega, del Club Fitkid Victoria, qui, en 2022, va aconseguir l'or tant en el Campionat d'Espanya com en el d'Europa en les categories individual Femenina Sènior, Duo III i Big Group. Així mateix, va obtindre una plata en la Categoria Big Free en el Campionat d'Espanya de 2022 i un or en la mateixa categoria del Campionat Europeu.

Respecte als esportistes amb discapacitat, el jurat ha triat a Eduardo Jarillo, del CD Alter València, per ser un exemple de superació personal a través de l'esport i pels seus èxits esportius tant a nivell nacional com autonòmic en 2022; i Alba Villa que va aconseguir la segona posició en 100 metres lliures en l'Open de la Comunitat Valenciana en Natació Adaptada, un primer lloc en els 100 metres lliures tant en el Campionat d'Espanya Absolut per Clubs en 2022 com en l'Open Internacional de Madrid, i un segon lloc en els 200 metres lliures del Campionat d'Espanya Absolut per Clubs en 2022.

En la categoria del club o equip esportiu més destacat, en aquesta edició, s'ha decidit premiar al Club Beisbol Astres i al Club Aquatic Campanar. Al Club Beisbol Astros per proclamar-se Campions de la Copa de Sa Majestat El Rei i de la Copa d'Europa de Clubs i Subcampions de la Lliga Nacional de Beisbol, i al Club Aquatic Campanar per ser el Campió de la Lliga AXA de natació paralímpica en el 2022 asi com a Subcampions en el Campionat d'Espanya per clubs.

Quant al fet esportiu o millor resultat a nivell internacional, s'ha decidit premiar al Club FitKid Victoria pels importants resultats obtinguts durant el Campionat d'Europa de 2022 aconseguint 22 ors, 5 plates i 1 bronze.

Finalment, el reconeixement a la trajectòria esportiva més destacada ha sigut per a Ruth Aguilar, per haver resultat campiona en més d'una vintena d'ocasions en Campionats d'Espanya i Europa en halterofília i atletisme paralímpic així com ser organitzadora d'esdeveniments, conferències i clinics on impulsa la participació de dones i de les persones amb discapacitat en l'esport i fomentant, sobretot, l'esport inclusiu.

Esport Escolar i Esport Popular

L'esport escolar també ha sigut protagonista dels Premis sent Javier Alamar, gimnasta del Club Antares, i Irene de Tomás, del Real Club Nàutic, els agraciats amb el Premi a l'Esportista en Edat Escolar més destacat i a l'Esportista en Edat Escolar més destacada, respectivament. Cal dir també que, en categoria femenina, Jimena Simarro (Club Fitkid Victoria), ha rebut l'esment de plata i Briana Navarro (Club de Tennis València) l'esment de bronze.

En categoria masculina, l'esment de plata ha sigut per a Carles Córdoba (Club de Tennis València). Dins del mateix àmbit, la i l'esportista adaptat més destacats han sigut Carlos Toledo i Carolina Yuste, dues promeses de la natació i l'atletisme, respectivament.

Per part seua, el club de Tennis València ha aconseguit el guardó al Club en Edat Escolar més destacat. Finalment, el CF Extramurs València ha rebut el premi a l'Entitat que més ha donat suport a l'Esport en Edat escolar.

El premi a l'Esportista més Destacat de l'Àmbit Popular ha recaigut en Domingo Mengual, a títol pòstum, per haver sigut uns dels tres 'Magnífics' de la Marató de València.

El premi a la Trajectòria Esportiva més Destacada ha recaigut sobre Felipe Sánchez de la Neta (Club Esportiu At. Natzaret) per portar una vida dedicada a un club i al barri de Natzaret.

El club Esportiu Cuenca-Mestallistes 1925 ha aconseguit el guardó a l'Equip o Club esportiu Popular més Destacat i ANEP – Associació Nacional d'Entrenadors ha rebut el premi a l'Entitat, Associació o Col·lectiu que més haja donat suport a l'Esport Popular.

Voluntariat esportiu

Dins d'aquesta categoria, Juan José Gandia, Jose Pila i Ana Denis Cardozo s'han alçat amb el premi al voluntari i a la voluntària més destacada, respectivament. La Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana ha sigut premiada com l'entitat que més ha donat suport al moviment del voluntariat.

Els Premis al Mèrit Esportiu guardonen, a més, a aquells mitjans de comunicació i periodistes que difonen la realitat esportiva de la ciutat de València. En aquest cas, el premi al mitjà de comunicació que més ha secundat i difós la realitat esportiva de la ciutat ha sigut per a Llevant TV amb el programa de César Molins, Superdeporte, tot menys futbol. D'altra banda, el guardó al millor reportatge periodístic ha recaigut en Notresport.com i el seu article Road to marató València, de José Luis Silvestre.

A més, en aquesta edició també s'ha premiat a l'entitat no esportiva que més ha promogut l'esport. Segons el veredicte del jurat, l'Associació Espanyola d'Afectats de Càncer de Pulmó ha sigut la premiada en aquesta categoria. D'altra banda, el Club Esportiu LGTB+ Samarucs València també ha rebut un guardó, per promoure la igualtat de gènere en l'esport.

Durant la gala, l'Ajuntament de València també ha volgut retre homenatge a un històric del periodisme esportiu nacional, Alfonso Gil, qui després de 40 anys en la professió en l'Agència EFE i altres mitjans de comunicació, es va jubilar el mes de desembre passat després d'haver cobert, entre altres, cinc Mundials de futbol i dos Jocs Olímpics.

Homenatge a Pipo Arnau, Premi Amorós al Mèrit Esportiu

Finalment, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València, un dels guardons més especials, ha sigut atorgat a Pipo Arnau, a títol pòstum, pel seu treball en l'esport valencià, sent decisiu en la creació de l'actual València Basket.

També et pot interessar

stats