PODRÍEM FER-HO MILLOR

Ricardo Ten inaugura el medaller espanyol en els Jocs Paralímpics de París

El ciclista valencià s'ha penjat el bronze en la prova ciclista de persecució

Ricardo Ten, en la prova de persecució / Reuters

El valencià Ricardo Ten s'ha penjat la medalla de bronze en la persecució de tres quilòmetres de ciclisme en pista, de la classe C1, en la primera jornada de competició dels Jocs Paralímpics de París.

Ten, de 49 anys, ha arribat a París avalat pels tres ors aconseguits en les últimes tres Copes del Món de 2024 a Austràlia, Bèlgica i Itàlia i amb els dos ors de l'any passat en els Mundials de pista de Glasgow en òmnium i escratx.

La seua participació en el velòdrom de Saint-Quentin-en-Yvelines ha començat en la ronda de classificació, en la qual ha finalitzat tercer amb un temps de 3,43 minuts que li ha privat de barallar per l'or i la plata. En la carrera pel tercer escaló del podi s'ha enfrontat a l'alemany Pierre Senska, al qual va guanyar.

El ciclista valencià també competirà en altres quatre proves en la cita paralímpica de París. En la pista disputarà la carrera d'un quilòmetre i la velocitat per equips i en la carretera la contrarellotge individual MC1 i la prova en línia.

De la piscina a la bicicleta

Ricardo Ten va posar fi el 2016 a una exitosa carrera com a nadador que el va portar a participar en cinc Jocs Paralímpics en els quals va guanyar tres ors, una plata i tres bronzes. Després, en 2020 a Tòquio va sumar un altre bronce en la prova de velocitat per equips C1-5 mixt.

La segona medalla de la delegació espanyola ha arribat poques hores després: el català Miguel Luque ha aconseguit la medalla de bronze en la final de 50 metres braça, en la categoria SB3, la primera de la natació espanyola.