La selecció femenina de waterpolo suma el cinqué or per a Espanya

L'equip entrenat per Miki Oca s'ha proclamat campió olímpic per primera vegada, després de derrotar Austràlia per 9-11 en la final

Les jugadores espanyoles, amb la medalla d'or
Les jugadores espanyoles, amb la medalla d'or / Ueslei Marcelino (Reuters)

La tercera ha sigut la bona. La selecció espanyola femenina de waterpolo s'ha proclamat campiona olímpica després de derrotar Austràlia per 9-11 en la final. L'equip entrenat per Miki Oca s'ha tret l'espina de les dos finals perdudes a Tòquio 2020 i a Londres 2012 i s'ha penjat la medalla d'or en uns Jocs Olímpics per primera vegada en la història.

El partit ha començat igualat, amb pocs gols i distàncies curtes. Les australianes s'han avançat en el marcador, però les espanyoles han capgirat el marcador abans del descans. En el tercer quart, les jugadores de Miki Oca han aconseguit una renda de tres gols (4-7), que l'equip rival ha reduït a només un (6-7). Però la victòria no ha perillat gràcies a la gran actuació de la portera Martina Terré i de Bea Ortiz, autora de quatre gols.

La selecció espanyola femenina de waterpolo ha posat la cirereta a una trajectòria brillant, en què també ha sigut campiona del món i d'Europa. L'or aconseguit per este equip és el segon de la delegació espanyola en un esport d'equip femení en uns Jocs Olímpics, després del que van guanyar l'equip femení d'hoquei herba a Barcelona 1992.

Amb esta nova medalla la delegació espanyola en suma ja setze: cinc ors, tres plates i huit bronzes. A banda de l'or de la selecció femenina de waterpolo, també s'han proclamat campions olímpics Jordan Díaz, en triple salt, la selecció masculina de futbolDiego Botín i Florian Trittel, en la classe 49er de vela, i María Pérez i Álvaro Martín, en la marató de marxa per relleus mixtos. El medaller espanyol el completen les tres plates de l'equip femení de bàsquet 3x3, de Carlos Alcaraz en el torneig individual de tenis i de María Pérez en 20 km marxa; i els huit bronzes de Craviotto, Cooper, Germade i Álvarez en el K4 500 m de piragüisme; de Joan Antoni Moreno i Diego Domínguez en el C2 500 m de piragüisme; de l'equip espanyol de natació artística, de Sara Sorribes-Cristina Bucsa en tenis, de Fran Garrigós en judo, de Pau Echaniz en piragüisme, d'Álvaro Martín en 20 km marxa i d'Enmanuel Reyes Pla en boxa.

També et pot interessar

stats