Xest decideix hui el campió del món de MotoGP

La victòria de Jorge Martín en la carrera a l'esprint situa el madrileny a 14 punts del líder, l'italià Pecco Bagnaia

Jorge Maartín i Pecco Bagnaia, durant els entrenaments a Xest
Jorge Martín i Pecco Bagnaia, durant els entrenaments a Xest / Biel Aliño (Efe)
25 de novembre 2023 - 19:49

El Gran Premi de la Comunitat Valenciana posarà el punt final al Mundial de motociclisme amb un desenllaç digne de pel·lícula. Amb els campionats de Moto3 i Moto2 ja decidits, aquest diumenge es coneixerà el guanyador de la categoria reina, MotoGP, en l'última carrera de la temporada. Pecco Bagnaia i Jorge Martín es disputen el títol al Circuit Ricardo Tormo de Xest, amb un avantatge de 14 punts en favor de l'italià.

Després de l'últim Gran Premi, disputat a Qatar, Bagnaia arribava a l'última cita del Mundial amb 21 punts que Martín, però el madrileny ha reduït la renda a 14 punts, després de guanyar la novena carrera a l'esprint de la temporada a Xest. Ara, el madrileny necessita guanyar la carrera aquest diumenge i que l'italià no acabe entre els cinc primers per a proclamar-se campió.

El Gran Premi de la Comunitat Valenciana també servirà per a homenatjar el cinqué pilot valencià campió del món, Jaume Masià, després de Ricardo Tormo, Jorge Martínez Aspar, 'Champi' Herreros i Nico Terol. El d'Algemesí, que es va proclamar campió del món la setmana passada a Qatar, tindrà una revolta al circuit de Xest amb el seu nom.

L'última cita del Mundial de motociclisme també ha servit per a demanar solucions per al pilot valencià Carlos Tatay, que continua en cadira de rodes des del greu accident que va patir al circuit de Portimao. L'afició motera denuncia l'abandó que pateix el d'Alaquàs per part de la federació valenciana i de l'espanyola.

Unes 85.000 persones viuran aquest diumenge en directe al Circuit de Xest el desenllaç del Mundial de motociclisme, en una carrera que s'està convertint ja en una de les millors de tot el campionat.

També et pot interessar

stats