La selecció d'handbol es torna a penjar el bronze

L'equip entrenat per Jordi Ribera ha derrotat Eslovènia 23-22 en la final pel tercer lloc

Els jugadors de la selecció masculina d'handbol, amb la medalla de bronze
Els jugadors de la selecció masculina d'handbol, amb la medalla de bronze / Eloísa Lopez (Reuters)

La selecció espanyola masculina d'handbol ha conquistat la medalla de bronze per cinquena vegada en uns Jocs Olímpics. L'equip entrenat per Jordi Ribera ha aconseguit el dihuité metall per a la delegació espanyola a París després de derrotar Eslovènia per 23-22 en la final pel tercer lloc.

La igualtat ha sigut la tònica del partit des del xiulit inicial. Espanya ha portat quasi sempre la iniciativa, però amb avantatges curts, que no han superat la distància de dos gols. De fet, s'ha arribat al descans amb empat a dotze i tot s'ha hagut de decidir en els minuts finals, amb una parada de Gonzalo Pérez de Vargas.

La selecció masculina d'handbol manté l'idil·li amb les finals pel tercer lloc en els Jocs, ja que ha guanyat les cinc que ha disputat, com ja va fer a Atlanta 1996, Sydney 2000, Pequín 2008 i Tòquio 2020.

L'aconseguit per l'handbol és el nové bronze en els Jocs de París, després dels de Craviotto, Cooper, Germade i Álvarez en el K4 500 m de piragüisme; de Joan Antoni Moreno i Diego Domínguez en el C2 500 m de piragüisme; de l'equip espanyol de natació artística, de Sara Sorribes-Cristina Bucsa en tenis, de Fran Garrigós en judo, de Pau Echaniz en piragüisme, d'Álvaro Martín en 20 km marxa i d'Enmanuel Reyes Pla en boxa. El medaller espanyol el completen els cinc ors de la selecció femenina de waterpolo, Jordan Díaz, en triple salt, la selecció masculina de futbolDiego Botín i Florian Trittel, en la classe 49er de vela, i María Pérez i Álvaro Martín, en la marató de marxa per relleus mixtos; i les quatre plates d'Ayoub Ghadfa en boxa, l'equip femení de bàsquet 3x3, de Carlos Alcaraz en el torneig individual de tenis i de María Pérez en 20 km marxa. Amb este balanç, Espanya ocupa el quinzé lloc en el medaller.

També et pot interessar

stats