Les incomoditats d’una Plantà a finals d’estiu
Les pluges torrencials i les elevades temperatures dificulten la Plantà de les falles
Aquest dimecres comencen unes Falles molt esperades pels fallers, però més incòmodes que quan se celebren al març. El principal inconvenient és la pandèmia, que ha obligat a adaptar les festes i els actes per a complir amb les mesures de seguretat, però no és l’únic factor que condiciona aquestes Falles al setembre.
La pluja no és una novetat per als artistes fallers, però les trombes d’aigua de l’última setmana els han posat les coses molt complicades a l’hora de fer la Plantà i han afectat falles a localitats de l’Horta i del Camp de Morvedre.
Segons explica el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, Paco Pellicer, la principal amenaça de les pluges és que es quede aigua embassada dins dels monuments. Per això, moltes comissions han optat per cobrir les diferents peces de la falla i, a la falla Convent de Jerusalem, han anat encara més lluny i han cobert el monument sencer amb un impermeable fet a mida.
Altres que no han pres les mateixes precaucions han acabat patint les conseqüències, com la falla Sueca-Literat Azorín, que aquest dilluns va haver de lamentar la caiguda de part del seu remat. Afortunadament, ja s’ha pogut tornar a muntar la figura i estarà llesta per a la Plantà.
Però si les pluges són perilloses per als monuments, l’elevada calor del final de l’estiu ho és per als equips que treballen plantant-los, sobretot durant les hores centrals del dia quan, asseguren, pareix que estiguen plantant fogueres més que falles. Tampoc abelleix massa menjar bunyols i xocolata amb aquesta calor.