Rècord de participació en la tercera edició del Talent Audiovisual Universitari

Entre els 12 projectes seleccionats predominen els documentals i guanyen importància els nous formats transmèdia

Pitching audiovisual celebrat a Gandia en l'any 2019
Pitching audiovisual celebrat a Gandia en l'any 2019 / Departament de Comunicació
21 de juny 2021 - 12:59

La tercera edició del Talent Audiovisual Universitari, Pitching Universitats Valencianes - Sector Audiovisual, que se celebrarà a Castelló de la Plana el pròxim 1 de juliol, està demostrant que l’any de pandèmia ha fomentat la creativitat de l’alumnat vinculat al sector audiovisual.

Un total de 184 estudiants han presentant, individual o col·lectivament, un total de 45 projectes. Això implica 28 participants més que en la segona edició. També és significatiu l’increment de participació femenina, amb 48 dones més.

La comissió organitzadora ha escollit els 12 projectes que participaran en el pitching, que tindrà la Universitat Jaume I de Castelló com amfitriona. Dels projectes triats, quatre corresponen a la categoria de documental, i tres, a la de ficció. Guanya pes la categoria de nous formats, amb tres projectes i un paper destacat per a l’experimentació sonora. Els dos restants són formats televisius. No s'ha seleccionat cap projecte per a les categories de ràdio i branded content.

El pitching de l’audiovisual valencià, impulsat per À Punt i les universitats de València, Alacant, Politècnica de València, Miguel Hernández d’Elx, Jaume I de Castelló i CEU Cardenal Herrera, té per objectiu fomentar el talent creatiu des de les universitats i posar-lo en contacte amb el sector audiovisual, tant privat com públic.

Esta ocasió el pitching tindrà un desenvolupament semipresencial, motivat per les mesures de seguretat Covid. A l’Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI els equips seleccionats faran la presentació dels projectes. La taula d’experts que els avaluaran estarà formada per Jorge Pérez, director de Continguts d’Entreteniment i Documentals de la productora Buendia Studios, responsable entre altres de programes com el magazín Bona vesprada d’À Punt, Veneno, El internado: Las cumbres i La cocinera de Castamar; Lorena Torres, productora executiva i directora de la valenciana Fly Hunter, amb produccions tant destacades com Ciutats desaparegudes, Civil 80, Inoblidables o el llargmetratge Cosas que hacer antes de morir; Fran Ruvira, responsable de desenvolupament de les productores Incomedia i Umbracle Cine i director de Terres de cinema. La taula es completarà Ernest Sorrentino, subdirector de continguts d’À Punt.

El sector audiovisual valencià, convidat a participar per a conèixer els projectes universitaris, podrà seguir per streaming les presentacions. L’organització també impulsarà trobades bilaterals virtuals entre els equips universitaris i les productores, per a facilitar els contactes. De les dos edicions anteriors han arribat a produir-se projectes com la sèrie documental Inoblidables; el magazín musical De banda a banda o el documental Indestructibles. Mujeres berlanguianas, tots amb la participació d’À Punt Mèdia i el sector audiovisual privat.

També et pot interessar

stats