04.06.2024 | Les notícies de la nit

34 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem repassat com ha anat la jornada per als 24.200 estudiants valencians que han iniciat este matí les proves d'accés a la universitat. També hem repassat els set guardonats amb els Premis Rei Jaume I d'enguany, entre els quals hi ha dos valencians: Francisco Pérez i Víctor P. Amar-nani, en les categories d'Economia i Emprenedoria. El jurat, en el manifest d'enguany, dona suport de manera ferma a la petició perquè l'Albufera siga reconeguda com a Reserva de la Biosfera. 

També hem destacat la nova carta a la ciutadania publicada pel president Pedro Sánchez en la xarxa social X, que arriba en resposta a la citació de la seua dona com a investigada per un jutjat de Madrid. El president del govern qüestiona la decisió judicial en fer-se en plena campanya electoral i afirma que la decisió de continuar és més ferma que mai. 

I hem destacat els punts principals de la nova llei per a la protecció de menors en entorns digitals que ha anunciat el Consell de Ministres. Entre altres coses, obligarà als fabricants dels dispositius mòbils a implantar el control parental i garantirà la verificació de l'edat dels usuaris. Segons l’últim estudi de Save the Children, el 75% dels xiquets i xiquetes afirmen haver patit violència en les xarxes. Esta i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats