07.08.2024 | Les notícies de la nit

34 min.
tp

Compte arrere per al ple d'investidura de Salvador Illa. En principi, la cita és a les 10 del matí, però tot depén de la tornada de l'expresident Carles Puigdemont. Davant d'eixa possibilitat que Puigdemont torne, els Mossos han blindat el Parlament català i han tancat els accessos. Junts ha anunciat un acte de benvinguda una hora abans de l'inici del ple. Organitzacions catalanes i el Consell de la República han confirmat la seua presència. S'espera un fort dispositiu policial, perquè Vox i altres entitats afins han convocat una protesta paral·lela. El PSC, Esquerra i els Comuns acceptarien un ajornament del ple d'investidura i ja debaten sobre una nova data, amb el límit del 26 d’agost.  

Perilla el 90% de la collita de raïm moscatell a Teulada a causa de la sequera. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat mesures urgents per a augmentar l'aigua de socors per als camps amb camions cisterna i l'ampliació de la depuradora. Pel que fa a l'aigua potable, l'alcalde diu que no es podrà restablir de moment, però que el subministrament no es tallarà.

La nova Marie Claire reobrirà les portes més prompte de l'esperat. I els treballadors i les treballadores en ERTO s'incorporaran progressivament a la faena. Els primers, el personal de manteniment. Després de mesos d'angoixa i desesperació el poble de Vilafranca, a la comarca dels Ports, comença a respirar més tranquil. Estes i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats