08.08.2024 | Les notícies de la nit

41 min.
tp

Salvador Illa, del PSC, ha sigut nomenat este dijous 133é president de la Generalitat de Catalunya per majoria absoluta de la cambra, amb 68 vots a favor del PSC, els Comuns i ERC. En el primer discurs amb el suport de la cambra, Salvador Illa ha afirmat que "governarà per a tothom" i que el primer pas per a fer-ho és "respectant-nos". Ha assegurat que "servir el poble és el màxim honor que es pot tenir". Però la jornada de hui ha estat marcada per l’arribada a Barcelona de l’expresident Carles Puigdemont, de Junts, amb la intenció d'assistir al ple, cosa que finalment no ha ocorregut. Abans d'entrar al recinte parlamentari, Puigdemont ha desaparegut. S'han detingut dos mossos d’esquadra acusats de col·laborar en la fugida de l'expresident de la Generalitat de Catalunya. Els dos detinguts han sol·licitat l''habeas corpus', segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un comunicat. 

Vint anys després, l'Ajuntament de Dénia vol ressuscitar el projecte de la dessaladora per a fer front a períodes de sequera com el d'enguany. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer hi està d'acord, però demana altres accions per a arreplegar l'aigua de platja.

360 treballadors i treballadores van morir en accidents laborals durant els primers sis mesos de l'any a Espanya. Són 23 més que durant el mateix període de l'any passat, és a dir, un augment del 6,8% en termes relatius. Són dades del Ministeri de Treball i Economia Social. La Comunitat Valenciana se situa en quart lloc, amb 29 persones mortes, darrere de la Comunitat de Madrid, Catalunya i Andalusia, que encapçala la llista. Estes i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats