10.06.2024 | Les notícies de la nit

66 min.
tp

Jornada de valoracions dels resultats electorals, que hem analitzat en 'Les notícies de la nit'. De les conseqüències, la més determinant és la dimissió de Yolanda Díaz dels càrrecs orgànics de Sumar, a pesar de continuar com a vicepresidenta del govern espanyol. La formació ha aconseguit tres eurodiputats, només un més que Podem, i es queda ben lluny de les seues expectatives. 

Encara en clau política, hem explicat que la mesa del Parlament de Catalunya s'ha format amb majoria independentista, per davant del PSC, el partit guanyador de les eleccions. La presidirà Josep Rull, exconseller i president del Consell Nacional de Junts, que ha sigut elegit amb el suport del seu partit, d'Esquerra Republicana, i de la CUP. 

També hem estat en directe a la platja dels Arenals del Sol, a Elx, on hi ha hagut dos ofegaments mortals més. Un matrimoni de nacionalitat alemanya de 64 i 66 anys, que eleven a dotze el nombre de morts en este mes de juny. Esta i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats