12.08.2024 | Les notícies de la nit

42 min.
tp

Emancipar-se abans dels trenta anys és quasi una missió impossible. Un any més, a Espanya s'ha retardat l'edat mitjana a què els joves se'n van de casa dels pares: ja està en 30,4 anys: quatre anys més tard que la mitjana europea, que supera per poc els 26 anys. Hui, Dia Internacional de la Joventut, les organitzacions juvenils han fet comptes. Segons les dades, a Espanya només pot emancipar-se el 17% de la població jove i a la Comunitat Valenciana, el 16,5%. Una mitjana prou més baixa que l'europea, que supera el 30%. El motiu és econòmic: el jovent té treballs més parcials i més temporals. 

Tres platges d'Oliva estan tancades al bany per vessament contaminant dels llits fluvials. Són les pròximes a les desembocadures del riu Tou, la séquia del Vedat i el riu del Molinell. La falta de pluges i l'augment de la població a les urbanitzacions han generat una contaminació més gran d'estes aigües residuals en ple mes d'agost, una mala notícia per al foment del turisme local i, sobretot, per a la promoció de les seues platges.

L'Ajuntament d'Almenara ha llançat un missatge d'advertència a la població, perquè un bou s'ha escapat després que furtaren la porta d'on estava guardat. Una situació de la qual han alertat els mateixos responsables de la ramaderia després d'adonar-se que la porta on es trobava l'animal estava oberta. Estes i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats