15.07.2024 | Les notícies de la nit

36 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem anat en directe al post de comandament avançat de l'incendi forestal que s'ha declarat esta vesprada al llogaret d'Hortells, a Morella. Tretze mitjans aeris han participat en les tasques d'extinció perquè el terreny accidentat ha dificultat els treballs per terra. A això se li suma la falta de precipitacions, que comporten un estrés hídric en la vegetació boscosa, que fa que les flames es propaguen ràpidament. L'extinció del foc evoluciona favorablement. 

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que este cap de setmana han sigut assassinades cinc dones per violència masclista. Ha sigut a les províncies de Saragossa, Madrid, Tarragona (dos), València (a Bunyol) i l'últim cas, a Alacant. Amb estos crims de gènere el nombre de dones assassinades per la parella o exparella és de 26 a Espanya enguany, i són 1.270 des del 2003. Les associacions feministes reclamen més mitjans, mentre que la ministra d'Igualtat ha anunciat una campanya per a implicar les famílies de les possibles víctimes.

En el Consell de Política Fiscal i Financera no s'ha fet cap avançament per a les reivindicacions valencianes en la reunió que ha tingut lloc hui a Madrid. Cap pas avant en la reforma del model de finançament autonòmic per part de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. El Consell continua reclamant un fons d'anivellament per a combatre l'infrafinançament crònic que pateix la Comunitat Valenciana. 

La segona circumval·lació d'Alacant, l'AP-7, serà gratuïta des d'esta mitjanit. L'anunci l'ha fet hui a Alacant el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente. La gratuïtat es mantindrà fins al 15 d'octubre amb la intenció de descongestionar el trànsit a l'A-70, la primera circumval·lació de la ciutat.

stats