16.07.2024 | Les notícies de la nit

42 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del vessament d'hidrocarburs, d’una substància encara per concretar, que ha obligat a prohibir el bany a les platges del Saler, l'Arbre del Gos i la Garrofera. Esta vesprada personal tècnic de Tragsa ha començat a retirar el fuel que ha arribat a l'arena en cistelles especialitzades, per a permetre tractar estes restes per un gestor especialitzat. Demà continuaran treballant amb el mateix procediment. La Capitania Marítima de València ha informat que, per la poca densitat de la substància contaminant i per la dispersió, no s'han fet operacions de neteja en el mar, perquè ni les barreres ni els sistemes d'absorció haurien sigut eficaces en este cas. Continua investigant-se l'origen del vessament. 

El nou Consell oficialitza els canvis després del trencament amb Vox. Hui s'ha escenificat l'intercanvi de carteres amb presència dels exconsellers i exconselleres: Vicente Barrera, José Luis Aguirre i Elisa Núñez, que este migdia ha enviat una carta a Abascal per a donar-se de baixa de Vox. Un acte en què el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reivindicat que el Consell està per damunt de qualsevol interés partidista. 

El Baix Segura ha reclamat al Ministeri de Transports que s'amplie l'alliberament de l'AP-7. Els municipis d'Oriola, Torrevella i el Pilar de la Foradada també volen que s'eliminen els peatges situats entre els territoris de La Cenia i Los Montesinos, tal com el Ministeri de Transports ha fet a la circumval·lació d'Alacant. 

stats