23.07.2024 | Les notícies de la nit

40 min.
tp

Jornada maratoniana i de negociacions 'in extremis' al Congrés dels diputats just el dia que es compleix un any de les eleccions generals que van dur al tercer mandat de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. PP i Junts han tombat la reforma de la llei d'estrangeria que instaurava el repartiment obligatori de menors migrants a les comunitats autònomes. PSOE i Sumar han intentat fins a l'últim minut convéncer-los, per a aconseguir, almenys, una abstenció, però no ha sigut possible. 

Tampoc ha aconseguit el govern espanyol tirar endavant la senda de dèficit que ha presentat al Congrés. El vot en contra de Junts ha impedit a l'executiu fer el primer pas per a aprovar els pressupostos del pròxim any. Este rebuig complica el calendari pressupostari, ja que obligarà el govern a aprovar una nova senda en Consell de Ministres per a la posterior remissió al Congrés i, si resulta aprovada, al Senat. En cas de ser rebutjada per la cambra alta, haurà de tornar al Congrés perquè alce el veto.

També a casa nostra, este dimarts acabava el període de sessions a les Corts. I un dels últims actes de l'actual període de sessions ha sigut la presa de possessió del nou director de l'Agència Valenciana Antifrau, Eduardo Beut. Esta i altres notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats