30.05.2024 | Les notícies de la nit

34 min.
tp

Aprovada definitivament la llei d'amnistia, després d'un debat dur i aspre entre el govern i l'oposició. En 'Les notícies de la nit' hem explicat què ha donat de si esta —tensa— sessió al Congrés, hem analitzat les reaccions polítiques i el recorregut judicial que comença després d'esta aprovació. També hem repassat els titulars que deixa la sessió de control al president Carlos Mazón a les Corts, on s'ha parlat de l'amnistia, però també de l'absolució de Francisco Camps. 

També els hem contat que la Generalitat ultima una llei per a perseguir l’economia submergida dels allotjaments turístics. La consellera Montes ha avançat que amb la norma, que es vol aprovar abans de l'estiu, es vincularan les llicències als propietaris i no als pisos perquè no es puguen traspassar amb l’immoble si es ven. 

I hem estat en directe a Alacant, en els minuts anteriors a un dels actes que marquen l'inici de la festa: l'encesa de l'enllumenat extraordinari de les Fogueres de Sant Joan. Més, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'. 

stats