16.06.2021 | Les notícies de la nit | Entrevista a Vicent Domingo, president del Cemas
De segur que han sentit alguna vegada l'expressió "som el que mengem". Doncs, segurament no han reparat en això, però, igual que el menjar, l'aliment ens conforma a nosaltres com a persones, també modela ciutats. És la -inicialment- sorprenent tesi que defensa l'arquitecta Carolyne Steel en la seua obra 'Ciutats famolenques', editada per Capitan Swing. Allí explica com la producció moderna d'aliments ha danyat l'equilibri de l'existència humana, donant origen a molts problemes actuals, des de l'obesitat fins a la destrucció del món natural.
Per a abordar-ho, hem convidat a conversar amb nosaltres Vicent Domingo, director del Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible de València, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de València i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura FAO per a la identificació, classificació, divulgació i sensibilització dels grans reptes a què s’enfronten les ciutats i la població en qüestions alimentàries i nutricionals.