19.09.2024 | Entrevistem Héctor Esteban, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicacions de la UPV

10 min.
tp

Les imatges han pegat la volta al món, i han impactat per les víctimes que ha ocasionat, 37 persones mortes fins ara i més de 3.000 ferides, i sobre la capacitat d'Israel de penetrar entre els membres i simpatitzants de Hezbol·là. Una primera onada d'atacs va ser este dimarts: més de 5.000 explosions quasi simultànies als busques que utilitzaven per a comunicar-se. I dimecres, nous esclats amb explosius amagats en 'walkie-talkies', que usen els membres de la milícia Hezbol·là per a evitar les intervencions telefòniques. Hezbol·là feia servir estos aparells —podem dir antiquats— per evitar ciberatacs.

I la pregunta que plana es: com es poden fer esclatar milers de buscapersones o 'walkies' per control remot alhora. Això podria provar infiltracions dels serveis secrets per a accedir físicament als aparells i col·locar l'explosiu i el detonador.

Analitzem la tècnica que hi ha darrere d'esta operació, amb el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicacions de la Universitat Politècnica de València, Héctor Esteban.

stats