31.05.2024 | Entrevistem Majo Siscar, directora del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València

13 min.
tp

Des d'ahir i fins dissabte que ve, 8 de juny, a València té lloc la quinzena edició del Humans Fest, el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans organitzat per Fundació per la Justícia. 

Comptarà amb més de quaranta pel·lícules de ficció i documentals per a mostrar a la ciutadania com es lluita contra el canvi climàtic des de diferents parts del món, com també múltiples iniciatives en defensa del territori des de l'àmbit local fins a l'internacional. Però, a més, enguany Humans Fest ha volgut mostrar el seu suport a la lluita del poble palestí i condemnar públicament el genocidi que està patint per part del govern d'Israel. Per això, enguany el premi honorífic Pau i Justícia que el festival concedeix es lliurarà al Red Carpet Human Rights Festival.

Tot això adobat amb una potent programació paral·lela que va més enllà de les sales de cinema i contempla activitats complementàries que enriqueixen el debat i l'intercanvi d'idees al voltant del tema que pivota enguany al festival. Per exemple, inclou una exposició, titulada "Activisme africà contra el canvi climàtic", que pretén que ens qüestionem les conseqüències als països productors de petroli cada vegada que despengem un dispensador de gasoil o gasolina per a omplir el dipòsit del nostre vehicle.

De tot això hem parlat amb la persona que més en sap del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, la seua directora, Majo Siscar.

stats