Tres Voltes Rebel: les il·lustracions feministes que envaeixen les xarxes socials

El projecte de la valenciana Ame Soler s'ha fet molt popular en Instagram on ja en té més de 100.000 seguidors.

Escolta l'entrevista a Ame Soler en 'Les notícies del matí'

“A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida. I el térbol l’atzur de ser tres voltes rebel”. Aquesta frase de la poetessa Maria Mercè Marçal va inspirar el nom de Tres Voltes Rebel, el projecte que des de 2017 porta endavant la il·lustradora d’Almussafes, Amèlia Soler. "Aquest poema defineix les coses que a mi em preocupen: la lluita de classes, la cultural i la feminista", ha explicat durant una entrevista en Les Notícies del Matí.

Ame Soler va estudiar Belles Arts i, segons explica, Tres Voltes Rebel va nàixer "per sort" com a projecte final d’un màster d’l·lustració. "Estic fent el que més m'agrada i veure que la gent li dona suport és la il·lusió més gran que puc tindre al meu treball", apunta l’autora del compte @tres.voltes.rebel que a hores d’ara té més de 100.000 seguidors en Instagram.

"Estic fent el que més m'agrada i veure que la gent li dona suport és la il·lusió més gran que puc tindre al meu treball."

Les il·lustracions de Tres Voltes Rebel parlen de feminisme, de la lluita contra les injustícies, d’estimar-se a una mateixa... També llança missatges contra la violència masclista alguns dels quals s'han pogut veure recentment en la manifestació del 25N, el Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

“Quan una persona porta un missatge meu en una pancarta o en una samarreta, és una victòria absoluta."

"En la campanya del 25N he compartit senyals que jo no vaig saber identificar i em van fer caure en una relació de violència masclista. Sempre faig campanyes combatives per al 25N i 8M. En Tres Voltes Rebel compartisc el que vaig sentint, el que a mi em mou. Quan una persona porta un missatge meu en una pancarta o en una samarreta, és una victòria absoluta", ens ha explicat l’artista.

Els missatges reivindicatius de Tres Voltes Rebel els trobem en les xarxes socials, però també en camisetes, quadres, bosses, agendes i les conegudes il·lustracions. Ame també ha publicat dos llibres: Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar i Akelarre, obres on parla de la seua pròpia experiència sobre la grossofòbia que va sentir en la infància, com aquelles inseguretats la van fer caure en una relació de violència masclista i com va descobrir el feminisme.

Llibres escrits per Ame Soler, il·lustradora de 'Tres voltes rebel'
Llibres escrits per Ame Soler, il·lustradora de 'Tres voltes rebel'

La creadora afirma que es va sentir totalment alliberada després de publicar aquests llibres, especialment el primer on parla de quan va viure en primera persona una relació de maltractament. "Mai ho havia parlat amb ningú. Imagina quan li’l vaig donar a la meua família... Va ser alliberador tot i que alhora tenia molta por i encara sentia culpa i vergonya de pensar 'com he pogut ser tan tonta de passar per això'. Amb el temps he aprés que jo no tenia culpa de res i que li pot passar a qualsevol. Cal educar les noves generacions perquè no torne a passar, perquè la gent sàpia com identificar-ho”, ha dit amb rotunditat.

“No havia parlat mai de la meua relació de maltractament. Li pot passar a qualsevol. Cal educar les noves generacions perquè sàpien identificar-lo i no torne a passar.”

Quant al vessant tècnic del seu treball, Amèlia ens ha explicat que fa les seues composicions a partir de fotografies i que, tot i haver intentat el vessant digital, prefereix treballar les il·lustracions amb llapis i aquarel·la.

Pel que fa als pròxims projectes, ens ha avançat amb entusiasme que des de fa cinc mesos està immersa en un treball “molt gran i molt xulo” del qual però encara no pot parlar. Caldrà estar pendents a les novetats del seu perfil en Instagram.

També et pot interessar

stats