Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS

Laura Mengó posa el colofó a una ofrena multitudinària

Més de 100.000 fallers i falleres han desfilat enguany davant de la patrona de la ciutat de València

La fallera major, Laura Mengó, arriba a la plaça de la Mare de Déu / À Punt NTC

Passades les dues de la matinada, amb més d'una hora de retard sobre la previsió inicial, la fallera major de València, Laura Mengó, entrava a la plaça de la Mare de Déu presa per l'emoció per a ofrenar el seu ram a la Mare de Déu dels Desemparats. L'acompanyaven la seua cort d'honor, els membres de la Junta Central Fallera i la Banda Municipal i vestia l'espolí negre atzabeja que va lluir la nit de l'exaltació.

Poc abans havia entrat a la plaça la falla Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana, L'Antiga, a la qual pertany Mengó, seguida d'una comitiva oficial de delegacions de Burgos, Múrcia, Castelló i Alacant i les últimes cinc falleres majors de València.

Acabava així la segona i última jornada de l'Ofrena, un dels actes més esperats per la comunitat fallera, se celebra cada any els dies 17 i 18 de març i enguany ha recuperat els recorreguts habituals —ja que les obres de la plaça de la Reina ja estan acabades—, un pel carrer de la Pau i un altre pel carrer de Sant Vicent, fins a arribar a la plaça de la Mare de Déu.

Entre divendres i dissabte més de 100.000 falleres i fallers han desfilat davant de la Mare de Déu dels Desemparats. Davant del gran cadafal que representa la imatge de la patrona, les falleres de totes les comissions integrades en la Junta Central Fallera (JCF) de València, les d'aquesta ciutat i les de poblacions pròximes com Burjassot, Quart de Poblet, Xirivella i Mislata han estat depositant els seus rams.

Amb ells s'ha anat conformant el tapís que cada any cobreix el cadafal i amb el qual es crea un dibuix, sempre secret fins que queda completament confeccionat. Al costat de les falleres, tant majors com infantils, han desfilat els fallers de cada comissió. El cens de les comissions integrades en la JCF ha arribat enguany als 103.000 integrants.

Una vegada conclosa l'Ofrena era el moment de disparar la tradicional Nit del Foc, el castell de focs artificials que cada any dona pas al 19 de març, dia de Sant Josep i última i gran jornada de les festes falleres. Com s'ha fet amb els altres espectacles pirotècnics nocturns, la Nit del Foc s'ha fet en la zona que es troba al costat del Palau de les Arts. A més, l'edició d'enguany, que ha disparat la Pirotecnia del Mediterráneo, serà la més cara de la història després d'haver augmentat el seu pressupost 50.000 als 75.000 euros.

València Falles 2023

També et pot interessar