56 metres i 270 quilos d'ametla, ou i mel: així és el torró més gran del món
El mestre Roberto Picó ha presentat el dolç aquest diumenge a la Fira Gastronòmica d’Alacant
Tota una setmana ha tardat el mestre Roberto Picó treballant nit i dia per a elaborar el torró més gran del món, que s’ha presentat aquest diumenge a la Fira Gastronòmica d’Alacant. Amb l’ajuda de l’alumnat del CdT Alacant, el mestre ha elaborat aquest dolç de 56 metres i per al qual han calgut 270 quilos d'ametla, ou i mel. Un homenatge que la denominació d'origen Torró de Xixona i Alacant ha fet a la figura de qui va ser el seu president, José Enrique Garrigós. Des de divendres passat, per la fira han passat més de 20.000 persones.
Un arròs d'aladroc i espinacs: premi a la millor elaboració amateur
La fira tanca aquest diumenge amb el concurs d'arròs amateur, amb un jurat ple de cares populars. Entre altres, el president del Consell de la Denominació d'Origen Torrons de Xixona i Alacant, César Soler, els bessons cuiners Torres, la xef il·licitana Susi Díaz o el youtuber mallorquí Miquel Montoro. A la final han arribat quatre concursants: Antonio Segura, amb un arròs negre amb cloïsses; Jaime Buitrago, amb un arròs amb pollastre; Pablo Poveda, amb un arròs amb garrofeta, i Neus Alonso, amb un arròs típic mariner d'espinacs i aladroc, que s'ha endut el premi. De la Llosa de Ranes, però establida a Crevillent, Neus Alonso ha estudiat cinc anys cuina, encara que vol dedicar-se a la docència.