Més de 700 guàrdies civils es desplegaran a Cullera per a garantir la seguretat del Zevra

Els agents, tant uniformats com de paisà, comptaran amb el suport de drons, que sobrevolaran les zones més concorregudes

El festival Zevra, que comença este divendres, concentrarà a Cullera milers d'assistents
El festival Zevra, que comença este divendres, concentrarà a Cullera milers d'assistents / À Punt NTC

Més de 700 agents de la Guàrdia Civil prendran este cap de setmana Cullera, que acull una nova edició del festival Zevra. Agents especialitzats en diferents àrees, com ara la seguretat viària, la ciutadana o l'antiterrorista es desplegaran pel municipi de la Ribera Baixa, més enllà del recinte. Comptaran amb el suport d'un dron de captació d'imatges, que sobrevolarà l'àrea d'influència de l'esdeveniment, i fins i tot hi haurà preparada una unitat per a intervindre amb helicòpter.

De la mateixa manera, els 715 guàrdies civils usaran un sistema antidrons per a evitar vols no autoritzats sobre la zona en què es concentraran milers d’aficionats a la música des d’este divendres i fins al diumenge, com han confirmat fonts de la Guàrdia Civil. Per a garantir la seguretat ciutadana en tots els espais, els agents patrullaran tant uniformats com de paisà.

En el dispositiu de la Comandància de València participaran diverses unitats de la Guàrdia Civil que vigilaran perquè no es cometen delictes en el recinte del festival i en les zones més pròximes, però també hi haurà un grup que vetlarà pel compliment de llicències administratives o els impostos municipals.

Fins a Cullera també es desplaçarà la policia judicial per a atendre els casos d’infraccions penals més greus, com assenyalen des de la Benemèrita. Un altre grup d’agents s’encarregarà exclusivament de regular el trànsit d’accés a la població, així com de practicar controls d’alcohol i drogues per a garantir la seguretat viària.

Així mateix, hi haurà guàrdies civils encarregats de la localització d’explosius en l’escenari del Zevra i les zones pròximes o substàncies estupefaents dins del recinte del festival. Els agents també estaran preparats per a atendre qualsevol incident en la mar i un helicòpter s’encarregarà de seguir tot este ampli dispositiu des de l’aire. El Lloc de Comandament Avançat que coordinarà tots estos agents s’ubicarà dins del recinte. 

També et pot interessar

stats