Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

À Punt estrena aquesta nit la sèrie ‘La ley del mar’, amb Luis Tosar i Blanca Portillo

Roses i pijama preparats per a aquesta nit a les 22 hores amb la première del doble capítol de la nova minisèrie coproduïda per À Punt

Póster de la minisèrie 'La ley del mar' / À Punt NTC

L’estrena s’ha fet d’esperar, però per fi hui dilluns és la gran nit. Posem la catifa roja per a rebre per la porta gran la première de La ley del mar. Tot està preparat per a desvelar —fotograma a fotograma— aquesta nit a les 22 hores l’últim, i ambiciós, projecte cinematogràfic coproduït per À Punt i RTVE: les roses, el telèfon en silenci, pijama ben còmode i À Punt a la televisió, ordinador o tauleta. No, encara no està en cap plataforma. I sí, això significa que la pots veure hui a la televisió pública autonòmica en primícia i en prime time. I, a més, es projectarà doble capítol, un seguit de l’altre!

Tu tries l’escenari per a gaudir d’aquesta història basada en fets reals a les costes valencianes. Tenim una cita amb la nova minisèrie protagonitzada per un elenc d’altura —i de Goya— Luis Tosar, Blanca Portillo i l’alacantina Sonia Almarcha. Una sèrie que, en paraules de Luis Tosar, “conta una història molt trista que per desgràcia és real. Persones d'una integritat tan radical com la que té Pepe ja no abunden en aquest món”.

Fotograma de 'La ley del mar' / À Punt

La sèrie narra la història de com un pesquer de Santa Pola preparat per a deu tripulants, capitanejat per Pepe Durà —interpretat per Luis Tosar— va rescatar 51 migrants subsaharians d'una pastera en alta mar prop de Malta el 2006, emparats segons ells en la denominada llei de la mar. També, en paral·lel, l’ambaixadora espanyola a Malta —interpretada per Blanca Portillo—, es va involucrar de ple a mobilitzar a la Unió Europea per buscar una solució humanitària.

Durant nou llargs dies, l'embarcació va quedar a l'espera de la decisió de les autoritats i va posar mitja Europa en vil. Mentre les negociacions se succeïen entre les diplomàcies europees, més de seixanta persones convivien en tot just cinquanta metres quadrats en alta mar. Al seu torn, a Santa Pola, les parelles de la tripulació van mobilitzar l’opinió pública i van provocar que els mitjans de comunicació i autoritats s’interessaren pel succés. 

És que no puc abandonar-los. No cap en cap consciència abandonar aquestes persones

Finalment, el 21 de juliol, els migrants van xafar terra ferma. Aquest succés va canviar la legislació europea sobre immigració després d’un heroic pols entre les lleis del mar i les de la terra. El mateix Pepe Durà en el moment del succés va declarar: “És que no puc abandonar-los. No cap en cap consciència abandonar aquestes persones”.

La ley del mar consta de tres capítols rodats íntegrament en escenaris naturals durant set setmanes entre Madrid, Alacant, la Ciutat de la Llum i Santa Pola i inclou un complex rodatge en alta mar de tres setmanes. Tot això confereix un gran realisme no exempt de molta tensió, que es palpa en cada minut. À Punt oferirà el desenllaç aquest dimarts 16 de gener a les 22 hores.

També et pot interessar