À Punt rep el premi Illeta d'Or pel foment del tradicional espectacle pirotècnic d'Altea

Alfred Costa, director general de la radiotelevisió pública valenciana, recull el guardó de la Confraria del Castell de l’Olla, que també obtenen altres dos mitjans de comunicació i Protecció Civil

Costa, esta vesprada, en l'acte d'entrega dels premis Illeta d’Or 2024
Costa en l'acte d'entrega dels premis Illeta d’Or 2024 / À Punt NTC

La Confraria del Castell de l’Olla ha distingit À Punt amb el premi Illeta d'Or pel foment del tradicional espectacle pirotècnic d'Altea. La televisió pública ha sigut, juntament amb altres dos mitjans de comunicació —el periòdic ABC Comunitat Valenciana i al mitjà digital i audiovisual Ara Marina Baixa— i l'agrupació de Protecció Civil d'este municipi de la Marina Baixa, una de les guardonades pels organitzadors d'este espectacle que À Punt retransmetrà, en directe, el 10 d'agost. El director general d’À Punt, Alfred Costa, arreplegava el guardó este dijous, de mans del director general de Turisme, José Manuel Camarero.

Des de l'entitat que promou els guardons assenyalen que "els professionals dels mitjans citats, així com l'entitat en matèria de seguretat han demostrat un total suport a la festa del foc d'Altea i s'han convertit en ambaixadors del Castell de l’Olla i part fonamental en la difusió i bon desenvolupament de la festa de la pólvora de la Costa Blanca".

Amb estes distincions, la confraria vol reconéixer “el respecte, afecte i admiració” als guardonats. “La història del Castell de l’Olla i els seus èxits no s'entén sense el sumatori de forces de molts professionals dels mitjans i institucions com els que retem homenatge amb la Illeta d’Or 2024”, apuntava José Pérez, president de la Confraria del Castell de l’Olla.

Cita ineludible a l'agost

El paper dels mitjans de comunicació és essencial per a difondre este espectacle piromusical que es llança des de la mar cada agost, il·luminant el cel d’Altea, i és seguit per desenes de milers de veïns i visitants.

Per la seua banda, Protecció Civil d'Altea és fonamental en les tasques de seguretat, orde i logística tant en els dies previs com perquè la nit de Castell discórrega sense incidents. Els professionals i l'equip humà fan una labor encomiable en favor dels objectius. La distinció l'han rebuda el cap d'operacions, Vicente Devesa Barber, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Deo Sánchez.

La tradicional festa pirotècnica d'Altea està reconeguda per la Diputació d'Alacant com a mèrit turístic en la categoria d'or en l'edició del 1999, i la Generalitat la va declarar festa d'interés turístic de la Comunitat Valenciana l'any 2007.

A més, el Consell Valencià de Cultura la va qualificar de bé etnogràfic d'interés cultural, i l'any 2016 el Centre Unesco Mediterrani va reconéixer el valor de protecció universal de les manifestacions humanes en matèria de preservació de patrimoni etnològic i immaterial de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats