Aiora endolceix amb mel el cap de setmana

Els visitants del Primer Tall de la Mel podran endinsar-se als bucs, com fan les abelles, gràcies a la realitat virtual

El Primer tall de la mel oferirà a Aiora, a més de productes apícoles, degustacions gastronòmiques i visites guiades al Centre d'Interpretació Apícola
El Primer Ttall de la Mel oferirà a Aiora, a més de productes apícoles, degustacions gastronòmiques i visites guiades al Centre d'Interpretació Apícola / Facebook Ayora Turismo

A Aiora l'espera un cap de setmana ben dolç. La mel, i tota la cultura apícola que l’envolta, pren els carrers d’este municipi que s’endinsa en les activitats del Primer Tall de la Mel. Més enllà de les parades on adquirir este producte, els visitants podran enguany sentir-se com una abella i endinsar-se en un buc gràcies a la realitat virtual.

A més d’esta recreació, hi ha previstes exhibicions en directe dels apicultors, que mostraran a través d’un vidre com s’extrau la mel. I, per primera vegada, hi haurà visites guiades al Centre d’Interpretació Apícola per a divulgar tot el procés de producció de la mel.

Aiora és un dels productors valencians de mel principal i ocupa un lloc destacat en la producció nacional. Amb esta fira, que es va inaugurar dijous a la vesprada i s’allargarà durant tot el cap de setmana, el municipi no sols pretén revitalitzar el consum d’este aliment i els derivats, sinó també donar a conéixer la importància que té en l’economia i la cultura.

És per això que, paral·lelament a les demostracions i les parades, hi haurà xarrades sobre el pròpoli, tallers per a elaborar llepolies saludables i d’elaboració de cervesa amb mel.

La gastronomia cobrarà un protagonisme especial, i no únicament pel que fa als plats que tenen la mel com a ingredient i per als quals s’ha previst un concurs, sinó també d’altres productes de la zona, com l’oli o el gaspatxo aiorí, dels quals hi haurà degustacions.

Document
Programa d'activitats previstes en el Primer Tall de la Mel
Consulta'l

La XXIII edició del Primer Tall de la Mel, declarada festa d’interés turístic autonòmic, també es presenta com una oportunitat per a difondre el patrimoni local. De fet, s’han programat visites guiades al poblat iber de Castellar de Meca, a les pintures rupestres de l'abric de Tortosilla, al castell o a l’església de l’Assumpció. 

També et pot interessar

stats