Alacant Gastronòmica premia Pachi Larrea amb el guardó a millor pastís de xocolata del món

La fira ha acollit la primera edició del Premi Internacional d'Alta Pastisseria Paco Torreblanca

Pachi Larrea posa amb el seu pastís i el seu guardó
Pachi Larrea posa amb el seu pastís i el seu guardó / Alacant Gastronòmica

Pachi Larrea, de l'Equador, ha guanyat la primera edició del Premi Internacional d'Alta Pastisseria Paco Torreblanca, un concurs que es realitza en el marc de la Fira Alacant Gastronòmica, que rendeix tribut a un dels millors pastissers del món i que busca trobar el millor pastís de xocolate del planeta. El català Sergi Vela ha quedat en segon lloc, seguit de Fran Segura, que ha aconseguit la tercera classificació.

Larrea està establit a Castelldefels, on compta amb dos establiments, suma vint anys d'experiència en el món de la pastisseria i es manifesta com un apassionat del xocolate.

El jurat ha qualificat la seua recepta com una de les més innovadores, de factura impecable i sabor intens. Els criteris d'avaluació han sigut sabor, textura, presentació i tècnica. El concurs no sols premia la creativitat, sinó també el domini dels fonaments de l'alta pastisseria, fent d'este un esdeveniment únic per als amants del xocolate.

Pastís de xocolata guanyador, obra de Pachi Larrea
Pastís de xocolata guanyador, obra de Pachi Larrea / Alacant Gastronòmica

Qualsevol dels finalistes en esta primera edició del premi podria haver-se portat el guardó, a la vista del seu altíssim nivell i gran prestigi, ja que tot ells són grans mestres de la pastisseria. 

La primera edició d'este premi internacional ha sigut tot un èxit, ja que ha comptat amb 220 candidatures, de les quals s'han seleccionat els deu millors d'ells com a finalistes.

Amb la celebració d'este premi internacional també es pretén homenatjar el mestre Paco Torreblanca, una de les figures més importants de la pastisseria d'Espanya, referent internacional entre els professionals espanyols. Este certamen, que compta amb la col·laboració de la International School of Pastry Arts, és una oportunitat única perquè els pastissers demostren la seua habilitat, creativitat i passió per la rebosteria.

També et pot interessar

stats