'Alcarràs' es queda a les portes del somni dels Oscars

El segon film de Carla Simón no ha superat la primera selecció del jurat i no optarà al guardó internacional

Fotograma de la pel·lícula Alcarràs
Fotograma de la pel·lícula 'Alcarràs' / Acadèmia de Cine

Alcarràs, l’últim llargmetratge de la directora espanyola Carla Simón, no ha passat la preselecció i finalment no formarà part dels quinze films que competiran a l'Oscar per la categoria a millor pel·lícula internacional en la 95a edició del festival de cinema nord-americà, que serà el 12 de març del 2023 a Los Angeles (EUA). 

El segon filtre tindrà lloc el 24 de gener, moment en què només cinc d’aquestes quinze candidatures passaran a la gala dels premis. L’any passat, El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, sí que va estar entre les quinze preseleccions, però finalment es va quedar a les portes de la nominació. 

La pel·lícula estava posicionada com una de les candidates favorites per a aquest guardó en la primera preselecció de films, després de guanyar l'Os d'Or en la passada Berlinale i amb tres nominacions als Premis Feroz i altres onze nominacions als Goya (entre altres, a millor pel·lícula, millor direcció i millor guió original). 

L'actriu Carmen Maura va ser l'encarregada d'anunciar la preselecció del títol espanyol per l’Acadèmia del Cinema per a competir en els Premis Oscar.

També et pot interessar

stats