Alcoi celebra la sèptima Fira Modernista i homenatja el poeta Gonçal Cantó

La ciutat tancarà els actes este diumenge descobrint un monument en honor a l'escriptor alcoià a la plaça que du el seu nom

Actes de la setena Fira Modernista d'Alcoi

La Fira Modernista d’Alcoi arriba a la recta final després de vora dos setmanes d'activitats que són tot un viatge al passat. Esta edició, la sèptima, porta per lema "Univers de muses" i està dedicada al poeta, periodista i dramaturg alcoià Gonçal Cantó. 

El cap de setmana concentra els actes més cridaners, com ara les representacions teatrals, de dansa i música modernista, la recreació d'una manifestació i el pícnic al parc de Cervantes.

Enguany l'encarregat del Pregó ha sigut el ballarí alcoià, reconegut internacionalment i que forma part de la Companyia Nacional de Dansa Isaac Monllor. Precisament els balls populars de l'època tenen una forta presència en el programa d'activitats.

Pel que fa als homenatges a Gonçal Cantó, n'hi ha per a tots els gustos. A més de la lectura pública de les seues obres, destaquen una xarrada col·loqui, una recreació de la recepció de l'alcalde al poeta, un acte on hi haurà música original de Moisés Olcina i l’obra de teatre Sombras de Bohemia, escrita i dirigida per Ximo Llorenç.

En l’acte de clausura es farà un homenatge a Cantó, que va ser fill predilecte de la ciutat, amb el descobriment d’un monument en honor seu i la lectura de versos a la plaça que porta el seu nom a la ciutat.

També et pot interessar

stats