L’alcoiana Natàlia Gisbert guanya el Premi Enric Valor de novel·la en valencià amb ‘Després del salt’

El guardó el convoca la Diputació d’Alacant i està dotat amb 20.000 euros

L’escriptora Natàlia Gisbert i el diputat autonòmic de Cultura, Juan de Dios Navarro
L’escriptora Natàlia Gisbert i el diputat autonòmic de Cultura, Juan de Dios Navarro / Diputació d'Alacant

L’escriptora alcoiana Natàlia Gisbert ha guanyat el XXIX Premi Enric Valor de novel·la en valencià amb l’obra Després del salt. El guardó que convoca la Diputació d’Alacant està dotat amb 20.000 euros. Este concurs se celebra des del 1995 i s'ha posicionat com un dels més importants en la nostra llengua. 

El diputat provincial de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha presentat este dimarts la novel·la guanyadora i ha destacat el nivell dels tretze autors que s’han presentat a esta edició. A més, ha subratllat el compromís de la institució “amb la cultura en general i la literatura en valencià en particular, per a transmetre a la societat la riquesa de les nostres arrels”. 

Gisbert ha explicat que Després del salt és la seua segona novel·la, un thriller psicològic ambientat a Alcoi i l’espectacular salt d'aigua de què pren el nom. L’acció comença amb la investigació de la mort d’una jove en este punt. 

L’autora, que és pediatra a l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant, va rebre el Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel Clara Simó amb la seua òpera prima, Vi i veritat. Gisbert s'ha mostrat sorpresa i molt agraïda pel reconeixement de la Diputació d'Alacant, que ha assegurat que "suposa un gran suport per als escriptors novells i ens anima a continuar creant".

El diputat de Cultura ha confirmat que després de l'estiu s'organitzarà una gala de lliurament a Castalla, ciutat natal d'Enric Valor, i ha recordat també que el termini de presentació de novel·les corresponent a la XXX edició romandrà obert fins al pròxim 30 de novembre.

També et pot interessar

stats